Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, declară că Miron Mitrea "a greşit" afirmând că el s-ar afla în spatele atacurilor lui Dan Diaconescu la adresa lui Sorin Oprescu, informează Mediafax.

Vanghelie de dezice totodată de partidul lui Diaconescu.

"Cred că unii colegi pot să spună că eu sunt în spatele domnului Voiculescu, în spatele domnului Vîntu, dar nu cred că astea sunt lucruri care stau în picioare. Nu mă preocupă şi nu mă interesează Dan Diaconescu, nu mă interesează partidul lui Dan Diaconescu, nu mă interesează atacurile lui Diaconescu la adresa lui Oprescu. De 18 ani, de când sunt în politică, am avut curajul să le spun tuturor în faţă ceea ce gândesc. Nu am nevoie să mă ascund în spatele nimănui", a spus Vanghelie pentru Realitatea TV.

Marian Vanghelie a mai spus că îl interesează ca PSD să câştige alegerile. "Să scăpăm de această guvernare. E un lucru mai important. Lumea mă întreabă de ce nu îi dăm jos odată".

Întrebat dacă vrea să candideze la Primăria Capitalei, Vanghelie a răspuns: "Nu. Eu o să candidez la Primăria Sectorului 5, pentru că alianţa USL l-a desemnat pe Sorin Oprescu şi cred că trebuie să câştigăm alegerile şi la Primăria Capitalei şi la toate primăriile de sector".

Vanghelie a fost solicitat să precizeze dacă îl va susţine şi el pe Oprescu. "Îl voi susţine, pentru că mă interesează să avem primarul general şi o majoritate în Consiliul General încât să putem face un echilibru, în anumite momente chiar şi dacă primarul general greşeşte".

Marian Vanghelie nu a vrut să dea mai multe detalii întrebat despre eventuale tensiuni între el şi Miron Mitrea, având în vedere acest atac. "Nu vreau să intru în detalii. Eu consider că este o gafă mare, ţinând cont de valoarea lui Mitrea şi de calitatea lui de politician. Miron Mitrea este un politician mare, de anvergură. Pur şi simplu cred că a greşit", a menţionat el.

Vanghelie a mai spus că, atunci când a auzit de această declaraţie a lui Mitrea, a crezut că este o glumă şi că nici acum nu s-a lămurit.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD pentru Bucureşti, Miron Mitrea, a afirmat, într-un interviu, că în spatele campaniei lansate împotriva acestuia de postul de televiziune patronat de Dan Diaconescu, lider al Partidului Poporului, se află Marian Vanghelie.

"Marian Vanghelie încă mai crede că, atacându-l pe Sorin Oprescu printr-o parte sau alta, îl va şubrezi. E o greşeală şi am să îi explic atunci când mă văd cu el că greşeşte. Pentru noi nu este un secret cine se află în spatele acestor atacuri", a declarat Mitrea în cotidianul Ring, întrebat dacă ştie motivul atacurilor excesive lansate de postul de televiziune patronat de Dan Diaconescu la adresa actualului primar al Capitalei.

El a spus că ştie şi cine face organizarea Partidului Poporului, condus de Dan Diaconescu.

"Chiar dacă se supără şi spune că nu, noi ştim şi el ştie că eu ştiu exact şi cine face organizarea Partidului Poporului, ce oameni sunt acolo", a afirmat coordonatorul campaniei electorale a PSD şi implicit al campaniei candidatului Sorin Oprescu.

El a precizat că face politică de 20 de ani şi ştie că în spatele atacurilor se află Marian Vanghelie. "Lasaţi-o încolo, fac politică de 20 de ani. În spatele atacurilor lui Dan Diaconescu la adresa lui Sorin Oprescu este Marian Vanghelie", a susţinut Miron Mitrea.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, pentru "Gândul", poate colabora cu Marian Vanghelie în campania de anul viitor, el apreciind că acuzaţiile lui Miron Mitrea constituie "o părere personală", iar Mitrea nu are nicio legătură cu campania sa, fiind "pe paliere diferite".

"Dacă timp de 20 de ani Vanghelie a făcut parte din viaţa mea, în sensul că am tot colaborat şi am muncit împreună, eu nu cred că după 20 de ani, cu bunele, cu relele, şi ale lui, şi ale mele, nu, se poate colabora în calitate de viitor primar şi a lui Vanghelie de candidat la Sectorul 5. Care e problema?", a declarat, Sorin Oprescu, întrebat despre acuzaţiile coordonatorului campaniei PSD pentru alegerile locale, Miron Mitrea, care a afirmat, într-un interviu acordat ziarului Ring, că Marian Vanghelie se află în spatele campaniei postului patronat de Dan Diaconescu împotriva lui Oprescu.

Sorin Oprescu a susţinut că afirmaţiile lui Mitrea reprezintă un "punct de vedere personal", acesta neavând legătură cu staff-ul său de campanie.

"Miron Mitrea nu are nicio legătură cu campania mea, suntem pe două paliere diferite. Tot ce va însemna Oprescu şi, repet, merg în calitate de independent, merg cu structura mea organizatorică pentru campania mea, iar punctele comune ale Parteneriatului pentru Bucureşti sunt de luat în considerare în campania care va veni. Restul este o poveste şi sunt speculaţii", a adăugat primarul Capitalei.

Acesta a precizat că s-a adresat instanţelor de judecată şi CNA după ce a fost atacat de postul de televiziune patronat de Dan Diaconescu.

Integral pe România LiberăComentarii

traian Nu trebuie sa te ostenesti ca stim asta, ALMANAHE ! Ce e mai trist e ca aia de langa tine n-au inteles ce-i de capul tau !

19 noiembrie 2012 9:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.