Patronul restaurantului din Podari, unde persoanele care au petrecut Revelionul au făcut scandal, afirmă că toate alimentele erau în termen de valabilitate şi că are dovezi, iar incidentul a izbucnit din cauza unor clienţi "băuţi şi drogaţi", care au devastat bucătăria şi au furat tot ce au găsit, informează Mediafax.

Costi Gheorghe, patronul localului, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că scandalul a fost provocat de un grup de 40-50 de clienţi care erau băuţi şi drogaţi şi care au intrat în bucătăria restaurantului şi au aruncat pe jos tăvile cu mâncare, astfel că nu au mai rămas alimente pentru servirea clienţilor.

"Noi am cumpărat toate alimentele din hypermaketuri cunoscute şi avem facuturi. Nu am dat mâncare stricată. Totul a pornit de la un grup de aproximativ 40-50 de persoane. Erau băuţi şi drogaţi şi au intrat puşi pe scandal în bucătărie şi au început să arunce tăvile cu mâncare pe jos. Au aruncat şi au şi furat, aşa că noi nu am mai avut ce să mai servim la felurile următoare. Apoi toată lumea s-a revoltat. Eu am fost în local, dar nu am putut controla situaţia pentru că am zis că dacă intervenim în forţă se va ajunge la acte de violenţă şi nu am vrut", a afirmat Costi Gheorghe.

El a mai spus că scandalagii au devastat bucătăria şi au furat tot ce au găsit, inclusiv sacii cu cartofi, condimentele şi murăturile din beci.

"Mi-au furat inclusiv oale, un expresor, un feliator, o maşină de tocat. De asemenea, din bar mi-au luat toate băuturile pe care le-au găsit: sticle de vin, diverse sortimente de spirtoase, ba chiar au furat şi sacii de cartofi, condimentele şi murăturile din beci. Aşa ceva nu am văzut în viaţa mea şi organizez evenimente de peste zece ani", a mai spus patronul localului.

El mai susţine că deocamdată nu va depune plângere la Poliţie, aşteptând mai întâi să se încheie anchetele făcute de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţia Sanitar Veterinară. De asemenea, el spune că vrea să-i identifice pe clienţii care nu au provocat pagube şi au stat liniştiţi la mese pentru a-i despăgubi.

În paralel, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Dolj continuă ancheta.

"Deocamdată nu a fost depusă nicio plângere la noi, nici scrisă, nici verbală. Eu m-am autosesizat după ce m-a sunat o cunoştinţă. Ce pot să vă spun este că facturile sunt în regulă. Ei vor primi probabil o amendă, însă pentru modul în care a fost organizat acest eveniment, nu pentru mâncare stricată", a declarat, miercuri, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Dolj, Gheorghe Marinescu. .

Miercuri dimineaţă, şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj au prezentat primele concluzii ale anchetei.

"Noi am verificat certificatele de conformitate pentru produsele servite în noaptea de Revelion la acest restaurant şi am constatat că atât peştele, cât şi alunele sunt în termen de valabilitate. Toate verificăruile au fost făcute exclusiv pe baza documentelor prezentate de patron pentru că nu am mai găsit alimente în restaurant pentru a preleva probe", a declarat Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.

Aproximativ 600 de persoane care au petrecut Revelionul la Palatul RSR din Podari au făcut scandal, spărgând pahare şi farfurii, după ce ar fi primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi, oamenii chemând Poliţia, în timp ce personalul unităţii a plecat.

Restaurantul Palatului RSR aflat pe malul Jiului, în localitatea Podari, a organizat un revelion cu aproximativ 600 de persoane, iar în meniu erau trecute peşte, friptură de curcan, friptură de porc şi desert.

Oamenii susţin că în loc de mâncarea promisă ar fi primit doar peşte alterat şi alune cu viermi.

"Ne-au dat un peşte care mirosea urât, era stricat de ceva timp şi în rest nimic. Am făcut foamea. Ca antreuri ne-au pus nişte alune, iar eu am găsit un vierme uscat. Aşa ceva este incredibil, la un restaurant cu o reputaţie bună", a spus Mihaela Popescu, o femeie care a petrecut Revelionul la palat.

Oamenii au început să facă scandal, iar mulţi dintre ei au dat buzna în bucătărie şi au spart pahare şi farfurii. Unii chiar s-au apucat să gătească singuri.

De teama oamenilor, personalul localului a plecat din restaurant.

"Ne-am dus peste bucătari, iar una dintre femei a început să plângă şi ne-au spus că managerul a plecat şi nu s-a ocupat. Ne-a spus că dacă ne e foame să ne luăm noi de pe acolo ce vrem. Unii dintre meseni au luat prăjituri, alţii şi-au făcut singuri câte o friptură pe plită. Fiecare a luat ce a apucat de prin frigiderele lor", a spus un alt participant la Revelionul de la Palatul RSR.

Revoltaţi, mulţi dintre oameni, care au plătit 150 de lei de persoană, au sunat la Poliţie, iar la faţa locului a ajuns şi şeful Poliţiei Craiova, Popa Mauriciu.

"Am primit mai multe apeluri prin 112 de la mai mulţi oameni, participanţi la petrecerea de Revelion din restaurantul din Podari, care reclamau calitatea îndoielnică a mâncării, respectiv a peştelui. Se pare că ospătarii şi administratorii restaurantului au plecat pentru că atunci când am ajuns aici am observat că nu avem cu cine să vorbim. Invitaţii au fost destul de numulţumiţi de calitatea mâncării şi de lipsa unui personal adecvat care să-i servească şi ar fi spart pahare şi farfurii. Din fericire nu s-a recurs la acte de violenţe", declara şeful Poliţiei Craiova.

Integral pe România LiberăComentarii

ROMAN din Canada- Sa fie cercetati toti acei care au intrat ""FORTAT""peste oamenii din bucatarie ,deoarece se poate sa se fi infiltrat printre meseni ,oameni invidiosi ,care au vrut ""SA DESCRIDITEZE INTENTIONAT """LOCALUL""",si chiar puteau sa introduca acel pachetel cu alune sticate. TREBUIA SA ANUNTE ORGANELE

2 ianuarie 2013 20:00

ROMAN din Canada- Sa fie cercetati toti acei care au intrat ""FORTAT""peste oamenii din bucatarie ,deoarece se poate sa se fi infiltrat printre meseni ,oameni invidiosi ,care au vrut ""SA DESCRIDITEZE INTENTIONAT """LOCALUL""",si chiar puteau sa introduca acel pachetel cu alune sticate. TREBUIA SA ANUNTE ORGANELE

2 ianuarie 2013 20:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.