Grupul Benetton a retras poza cu aparentul sărut dintre papa Benedict al XVI-lea şi un lider musulman, însă Vaticanul s-a simţit atât de ofensat încât nu renunţă la intenţia de a da în judecată celebrul producător de îmbrăcăminte.

Campania “UNHATE” (Fără Ură), lansată miercuri de Benetton, a reuşit să provoace reacţii furioase la Casa Albă, Vatican, în lumea catolică şi în cea musulmană.

Campania se compune din mai multe fotografii aşezate două câte două astfel încât să dea impresia că persoanele din fiecare imagine s-ar săruta pe buze. Fotomontajele, care par reale, îi înfăţişează pe câţiva lideri importanţi la nivel mondial şi aflaţi în relaţii nu tocmai cordiale.

Astfel, premierul israelian Benjamin Netanyahu pare că-l îmbrăţişează şi sărută pe preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, preşedintele american Barack Obama pe liderul venezuelean Hugo Chavez, iar papa Bendict al XVI-lea, pe imamul Ahmed Tayeb (cel mai important lider musulman din Egipt).

Benetton a retras imediat reclama cu papa şi imamul, însă Vaticanul a fost atât de şocat de imaginea care atârna chiar şi pe unul dintre podurile din apropierea Sfântului Scaun, încât nu are de gând să renunţe la acţiunea în instanţă.
Integral pe AdevărulComentarii

dreaq M-am tavalit de ras. Ii multumesc d-lui Vasile pentru mesajul sau. Ce treaba are homosexualitatea cu campania anti ura? Si daca mai spuneti si de Codul lui Davinci, e clar...

20 noiembrie 2011 11:16

VASILE regretabil ca beneton si-a retras poza. acesti indivizi preoti fac parada prin declaratii ca ei sunt inpotriva homosexualitatii, dar ei sunt primii practicanti, in special catolicii. poza este destul de reala. codul lui davinci a spus mlute adevaruri despre vatican si acoliti

19 noiembrie 2011 21:13

Dio pacat ca renunta

19 noiembrie 2011 20:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.