Organizaţia "Noua Dreaptă" a anunţat, vineri, că de 1 Decembrie va organiza un miting la Miercurea Ciuc, unde va fi arborat un drapel tricolor de peste 20 de metri lungime, la manifestaţie fiind aşteptate peste 300 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coordonatorul departamentului de propagandă a "Noii Drepte", Codrin Goia, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că nu este nevoie de nicio autorizaţie din partea Primăriei Miercurea Ciuc pentru organizarea acestui miting."În acest an, organizaţia Noua Dreaptă va sărbători pentru prima dată Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, la Miercurea Ciuc, unde vom organiza un miting la care sunt aşteptate peste trei sute de persoane. Cu această ocazie vom arbora un drapel tricolor gigant, cu o lungime de peste 20 de metri şi vom intona cântece patriotice. Mitingul va avea loc în zona centrală a oraşului şi va dura câteva ore. Nu avem nevoie de nicio autorizaţie din partea Primăriei Miercurea Ciuc pentru a sărbători Ziua Naţională a României la noi acasă. Manifestarea noastră nu va fi una antimaghiară şi îi invităm şi pe ungurii din Miercurea Ciuc să vină alături de noi deoarece este o sărbătoare de care se pot bucura toţi cetăţenii români, nu doar cei de etnie română", a spus Goia.

Integral pe GândulComentarii

Alex Voi o sa va vedeti in hora marii uniri la Miercurea Ciuc impreuna sau de mana cu secuii de acolo, LA ANU SI LA MULTI ANI. Poate ati uitat ca in aceasta zi ei poarta banderole negre la mana si voi saracii ii invitati la hore populare. RASU-PLANSU.

26 august 2012 21:15

Alex LA MIERCUREA: Un etnic roman intreaba in mers un etnic maghiar. Domnu,nu stiti cumva unde este gara CFR? Etnicul maghiar nimic-nici un raspuns. Romanul intreaba a doua si a treia si a patra oara unde este gara CFR. La care etnicul maghiar foarte suparat se intoarce si ii spune etnicului roman: Auziti la dumneata,voi care este aicii de 2000 de anii nici acuma nu stitii unde este gara? Etnicul roman,cu capul plecat bland isi continua drumul spre .......gara CFR. STIMATI DOMNI AI " NOUA DREAPTA" este posibil sa cautati gara din Miercurea Ciuc inainte de a incepe ceremoniile cu sarbatoarea de 1 Decembrie. Cunosc foarte bine ce le poate capu la secuii din Miercurea Ciuc. FARA PROVOCATIUNE-cuconilor.

26 august 2012 21:10

Attila Apoi Teodore, nici ortodoxa nu a fost bisericuta aia.... doar stii, ca in Transilvania prea tarziu v-ati apucat sa va construiti biserici, iar altundeva doar cateva..... Minciuna grosolana, ca pe voi v-a crestinat Sf. Andrei, cum toata istoria voastra e o gogoasa umflata... Iar tu "Eneas" - mare om de cultura, care nu stie nici cum se scrie corect - noi macar avem 1000 de ani de cultura in spate.... da arata-mi cultura voastra cea mare, admirata de lume. Nici in zilele noastre nu dati dovada de civilizatie si cultura. Daca ati fi civilizati nu v-ati recurge nici la astfel de provocatii, nici nu l-ati saluta pe cei, care sunt fara cultura si recurg la astfel de gesturi.

3 decembrie 2011 17:37

gogu Rromanii nu prea au cu ce sa se laude , lacase de cult nu prea , curios vb o limba latina , dar comportamentul , fizionomiea fetei , este tiganoido-turca , prin Rromani eu inteleg sudistii , pt ca Ardelenii si Moldovenii sunt natii diferite

19 noiembrie 2011 10:43

Eneas @atilla =draga prietene ,albii suint in Africa de Sud de 600 de ani si nu sunt acasa !Tiganii au intrat in Europa de 700 de ani si nu sunt acasa !stramosii tai au falsificat istoria scrisa chiar de ala care are statuia la Km 0 in Budapesta-Anonymus -si chiar daca aveti 1000 de ani ,nu sunteti acasa!Acasa sunteti in muntii Altai unde fratii vostri =calmucii,oirotii,zungarii si alti mongoli ,va asteapta cu drag !ia de citeste despre hanatul Zungaria -vorba aia, pana la Ungaria mai e un z!nu va mai amagiti singuri ,mongoli ati fost ,mongoli ramaneti !

19 noiembrie 2011 9:24

A.Pop Asta nu e o omagiere a Zilei Nationale. Este o recrudescenta neofascista. Ca atare, autoitatile ar trebui sa ia masuri de interzicere nu a manifestarii, ci a unor organizatii de acest gen. Pana ce nu va fi prea tarziu. Altceva este un partid cu idei economice de dreapta, si altceva este o hoarda neofascista, de extrema dreapta.

19 noiembrie 2011 6:33

teodor DRAGE ATTILA! Cand mergi de 1 dec. la ALBA IULIA sa serbezi ziua nationala a Romaniei arunca privirea in fata catedralei voastre si vei vedea ruinele unei foste biserici peste care voi ati construit amintita catedrala. Nu cred sa fi ramas de la inaintasi vostri Hunii.

18 noiembrie 2011 21:44

"Noua Dreaptă" ??? jihadul lui SOROS inventează permanent ceva nou, vor participa sigur numai agitatorii plătiți cu ziua, oamenii normali au alte preocupări.

18 noiembrie 2011 16:57

ghenghis khan @atilla. Ia calul meu si du-te inapoi in stepa. intereseaza te si vei ramane surprins cu cate mii de ani inainte ca voi sa popositi in panonia, oamenii traiau pe aicea...

18 noiembrie 2011 14:36

dreaq Unii, refuza chiar si acuma cand foametea bate la usa, LA TOATA EUROPA nu doar la poarta Romaniei, sa-si scoata capul din dos si sa termine cu prostiile astea segregationiste. Mergeti fiilor si demonstrati care cum va place, poate va si dati in cap unii la altii si scapam dracu de voi. Pacat ca sunteti tineri si elanul vostru putea fi folosit in ceva constructiv nu destructiv.

18 noiembrie 2011 13:09

Ion Mai Attila acum 1000 ani doar ce vati crestinat ,cind Dumnezeu ati si construit catedrala

18 noiembrie 2011 13:00

cosma racoare Ce cantece patriotice maghiare cantati ?? Ceva de genul :" Hai sa dam mana cu mana " aveti ? ? Daca nu puteti sa-l invatati in limba romana , are o rima frumoasa ! Hai la mai mare - sa ne vedem si peste 100 de ani tot in aceasta tara !!!

18 noiembrie 2011 12:59

"Noua Dreaptă" = plan pervers la care reactioneaza numai fraierii o noua gaselnita organizata si finantata de grupurile SOROS, cred ca vor participa numai activistii platiti cu ziua, oamenii normali au alte preocupari.

18 noiembrie 2011 12:57

cosma racoare Attila ai auzit cumva de SARMIZEGETUSA ??? E un lacas de cultura al romanilor mai vechi decat catedrala catolica maghiara . Important este sa nu va certati ! Drapelul negru ce inspira ? Voi parca aveati ceva cu verde !!

18 noiembrie 2011 12:56

Attila Nu-i nici un bai.. puteti merge acolo, Numai sa va comportati civilizat si sa nu provocati degeaba oamenii. Oricum maghiarii vor comemora 1 Dec la Alba Iulia si vor arbora un drapel negru de 40 de m si vor canta cantece patriotice maghiare. Nici ei nu vor cere autorizatie, deoarece sunt la ei acasa, stand dovada catedrala catolica maghiara construita de mai mult de 1000 (o mie) de ani. Care este cel mai vechi locas de cult al romanilor si din ce an se dateaza??

18 noiembrie 2011 12:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.