O armă semiautomată de fabricaţie românească, echipată cu lunetă, precum şi nouă cartuşe folosite au fost descoperite în maşina abandonată a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva preşedintelui SUA, Barack Obama. Fabricată de Cugir SA, arma a fost folosită pentru a trage cu ea în Casa Albă. Unul dintre gloanţe a nimerit un geam securizat iar un altul a fost descoperit în curtea reşedinţei prezidenţiale.

Procurorii, susţine NAŢIONAL, au anunţat că îl acuză pe autor de tentativă de crimă, chiar dacă incidentul nu a reprezentat o ameninţare directă pentru preşedintele american, pentru că acesta nu se afla la Casa Albă în momentul incidentului, a anunţat Secret Service. Autorul atentatului, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, în vârstă de 21 de ani, dat în urmărire după tirurile asupra Casei Albe de vinerea trecută, a fost arestat, miercuri, în Pennsylvania, potrivit MEDIAFAX.

Presa americană, citată de ROMÂNIA LIBERĂ, afirmă că arma a fost găsită încărcată pe bancheta maşinii abandonate, alături de o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu gloanţele descoperite la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez au declarat că acesta avea o astfel de armă. Autorităţile, citate de EVENIMENTUL ZILEI, au declarat că glonţul care a lovit geamul a fost tras de la o distanţă de circa 700 de metri de Casa Albă. Glonţul a perforat doar primul strat de sticlă, cel instalat acum mai bine de două secole, când a fost ridicat imobilul.

Potrivit unor surse citate de COTIDIANUL, bărbatul nu era în vizorul Secret Service înainte de incidentul de vineri, dar anchetatorii cred că acesta ar fi vizat Casa Albă pentru că îl urăşte pe preşedintele Obama, pe care l-ar fi comparat cu „Anticristul“. Acesta, aminteşte NAŢIONAL, nu este primul incident care vizeaza Casa Alba. Astfel în septembrie 1994, un bărbat tulburat după întreruperea unei relaţii amoroase, a furat un avion de mici dimensiuni şi s-a prăbuşit în apropiere de un zid al aripii de vest a Casei Albe. La aproximativ şapte săptămani de la acest incident, un alt bărbat, furios pe preşedintele de atunci, Bill Clinton, a scos o armă de sub haină şi a tras 30 de rafale asupra faţadei Casei Albe.


Comentarii

kalashnikov livia@ cretina mai esti !

20 noiembrie 2011 21:18

Vasile Un titlu de articol dat de un cretin ca sa ne atraga atentia cat pot sa "manipuleze" armele, curvele romanesti oamenii de pretutindeni si cat de mult "participam" noi romanii la viata internationala. Din pacate nu este singurul titlu si articol de acest gen din presa noastra.

20 noiembrie 2011 18:44

unu care a tras cu psl-ul Eh, mult taraboi pentru nimic. Am crezut ca a fost un psl, ca sa vad in presa americana ca era un akm modificat, ca sa nu poata sa traga foc automat, la care adaugase ceva luneta. PSL- depinde ce abrevieri folosesti, poa` sa fie pusca semiautomata cu luneta, chistol de semnalizare luminoasa, cum zici `mneatale sau... pasarici slabe de lulea, hihihihi, aflate in dotarea unor vigilenti la voi, cu si fara ranga si alte leviere . In fine, misterul a fost solutionat, asa ca puteti mere linistiti la culcare, mai ales ca s-a spart doar un geam.

20 noiembrie 2011 10:52

tiberiu PSL-ul este cu totul si cu totul altceva..habar nu ai..PSL=pistol de semnalizare luminoasa!

20 noiembrie 2011 3:41

Nelamuritu' 700m?Hmmm...Sa nu mai fi fost oare nicio alta cladire pe distanta de 700m?Din cate stiu,Casa Alba nu e asezata in plin camp. Sau poate...gloantele erau..teleghidate.

19 noiembrie 2011 23:18

baba ranga nu e vb de nici un psl aici. batii campii. arma e de fapt un kalasnikov modificat sa traga numai semiautomat si se exporta LEGAL de multi ani in sua. deci degeaba ai tras tu cu psl ca nu esti prea destept din cate se vede. e normal ca ala e un montaj electronic, se vede cu ochiul liber. in plus, nici nu era musai sa fie acelasi tip de luneta ca aia cu careai facut tu armata.

18 noiembrie 2011 17:45

Unu` care a tras cu psl-ul Cine a facut armata pe bune stie cum arata caroiajul psl-ului, cand te uiti prin luneta. Ce vedeti in poza e rezultatul unei facaturi. Mai am o curiozitate. Puteti constata si singuri ca pe internet au aparut de vanzare, in State, o groaza de psl-uri. Intreb cine le-a scos din depozite, cine le-a dus in America, cu cat le-a vandut si ce prejudiciu eventual se poate stabili. Nu in ultimul rand, in buzunarele cui au intrat banii rezultati din devalizarea depozitelor armatei.

18 noiembrie 2011 15:54

unul mai bine folosea aceea arma in alta parte a lumii....

18 noiembrie 2011 14:41

livia Inca de la inceperea cercetarii penale impotriva lui Viktor Bout,de catre procurorii americani ,Bsasescu Traian a fost indentificat ca si complice,el fiind acela care vindea arme teorristului Viktor Bout.deasemeni CIA,EDA il acuza pe compolicitate pe acelasi Basescu Traian,cel ce ocupa fraudulos locul d e presedinte roman.Iata ce s eintampla cu armele romanesti daca la conducerea Romaniei este un terorist international.Cred ca se ap[ropie vremea judecatii ,dar si salvarea Romaniei din ghiarele unui criminal internationalizat.In timp ce Basescu Traian omoara oameni in Romania,armele romanesti ajung in mana teorristilor internationali.Pe strazile marilor capitale din America Latina legea o fac Kalaşnikov-uri AK-47 importate din Romania http://stareanatiunii.com/trafic-de-armament-in-america-latina.html

18 noiembrie 2011 14:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.