Bărbatul acuzat în Statele Unite pentru tentativă de asasinare a preşedintelui Barack Obama, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, avea în maşină o armă semiautomată românească, fabricată de Cugir SA şi echipată cu lunetă cu vizare telescopică, precum şi nouă cartuşe folosite, relatează Mediafax.

Potrivit ediţiei electronice a Washington Post, arma semiautomată este fabricată de Cugir SA şi a fost găsită încărcată în maşina abandonată a inculpatului.

Potrivit New York Times, în ediţia electronică, alături de armă, autorităţile americane au găsit şi o cantitate importantă de muniţie de aceeaşi mărime cu glonţul descoperit la Casa Albă. Două cunoştinţe ale lui Ortega-Hernandez din Idaho, de unde este originar acesta, au declarat că el avea o astfel de armă, potrivit actului de acuzare.

Autorităţile federale afirmă că bărbatul i-ar fi spus unui prieten că preşedintele Obama este "Anticristul" şi că "trebuie ucis", potrivit documentului. El era "convins că autorităţile federale conspiră împotriva lui" şi devenise "tot mai agitat" înainte de a dispărea din Idaho, luna trecută.

Autorităţile susţin că îl urmăresc pe Ortega-Hernandez de vineri, după ce au descoperit probe care au făcut legătura între identitatea lui şi o maşină neagră marca Honda, înmatriculată în Idaho. Maşina a fost găsită abandonată pe terenul Institutului pentru Pace din Statele Unite, la aproximativ şapte clădiri distanţă de Casa Albă şi în apropierea unui pod peste râul Potomac.

Ortega-Hernandez are probleme juridice în Idaho, Texas şi Utah, inclusiv acuzaţii privind infracţiuni legate de droguri, rezistenţă la arest şi atac asupra unui ofiţer de poliţie, au declarat oficialii. El ar avea pe corp multe tatuaje, inclusiv unul conţinând cuvântul Israel pe ceafă şi imagini cu mătănii şi mâini împreunate pentru rugăciune pe piept.

Integral pe România LiberăComentarii

wax si tot el ordona din umbra, precum al nostru "ilicovici"

20 noiembrie 2011 0:44

wax hai sictir la toti mai-marii americani, iar...primul ce trebuie linasat de populatie este "boschetele", de la el a pornit criza financiara si razboaiele.

20 noiembrie 2011 0:43

dankuk Ce stire extraordinara!!! Daca era o prastie facuta in Uganda oare pe cine ii interesa? Si ce atentat? A tras omul cu o pusca spre Casa Alba, ca era suparat pe cine locuieste acolo. Atat. Pusca putea fi facuta de oricine. Mare minune cum de a ajuns o pusca romanesca in afara Romaniei, tara exportatoare de armament... Intersant, nu?

19 noiembrie 2011 1:52

baltagu Ne-a facut o reclama pe cinste.

18 noiembrie 2011 22:55

PSL! Se cheamă PSL=pușcă semiautomată cu lunetă,foc cu foc,armă de precizie,7,62 cu glonț vidia,armă de mare precizie dotată cu lunetă de observare și ochire cu corectoare de vânt cu punct ochit,punct lovit la 1 000 de metrii fără probleme.A FOST FOLOSITĂ ȘI LA REVOLUȚIE fiind ,,distruși'' cei loviți în cap,chiar prin casca militară.Are regim special.CEA CARE SE VEDE ESTE DUPĂ 1990!

18 noiembrie 2011 20:48

livUSA In cultura Vestica informatia asta ar fi o rusine foarte mare, o umilire. Vad ca la romani e invers! ... e o onoare :))))) Prostanilor, desteptati-va!!!

18 noiembrie 2011 19:59

baba ranga nu e nici un trafic de arme. arma aia e un kalasnikov modificat si se exporta de ani buni acolo. nu este AUTOMATA, ci semiautomata. in asta consta si modificarea. armele automate sunt interzise la detinere in sua.

18 noiembrie 2011 17:35

MIHAI DOMNILOR, NU-MI VI-NE-A-DRE-DE CA UN AMERICAN A BATUT IN GEAMUL CASEI ALBE CU UN GLONTZ PLECAT DINTR-UN PISTOL AUTOMAT VENIT DIN CUGIR-ROMANIA. PROBLEMA CARE MI-O PUN ESTE, UNDE SE FACE TRAFICUL DE ARME, IN ROMANIA SAU INTR- TARA "TERTYA" ??????

18 noiembrie 2011 14:49

Unul Păi sigur,”Prietenul” la nevoie se cunoaște.Cum o fi procurat criminalul o armă tocmai de peste ”balta”?

18 noiembrie 2011 13:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.