Cercetări recente ale oamenilor de ştiinţă de la NASA au arătat că ar putea exista viaţă pe Europa, unul dintre sateliţii lui Jupiter.

Astfel, la doar 3 kilometri adâncime, au fost descoperite lacuri, cu apă mai caldă. Mărimea acestora este impresionantă, arată BBC, fiind comparabilă cu a Marilor Lacuri din America de Nord. Se pare că temperatura apei permite ca, din loc în loc, bancuri de gheaţă să se dezintegreze, favorizând transferul de nutrienţi şi de lumină de la suprafaţa satelitului.

Potrivit unor imagini transmise la începutul anilor '90 de sonda Galileo, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că, sub calota de gheaţă groasă de 10-30 de kilometri, s-ar afla un ocean cu o adâncime de 160 de kilometri. Britney Schmidt, geofizician la Universitatea din Texas, a declarat pe site-ul NASA că „noile dovezi arată că există porţiuni de gheaţă mai subţiri, iar acest lucru sugerează că apa de pe Europa ar putea găzdui forme de viaţă". Coautorul studiului Don Blankenship a explicat importanţa acestei descoperiri.
Integral pe AdevărulComentarii

Eneas cand vor descoperi dolari pe Marte ,atunci da ,de acord cu NASA!mai au cateva mii de ani pana vor descoperi viata pe alte planete...

18 noiembrie 2011 14:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.