Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, afirmă că un rezultat de 23 la sută pentru ARD la alegerile generale ar fi "totalmente insuficient" şi ar plasa Alianţa "în afara posibilităţii de guvernare", scrie Mediafax.

Oltean s-a declarat însă convins că ARD nu va obţine sub 27 la sută.

Ioan Oltean a comentat, vineri, într-o conferinţă de presă, sondajul de opinie potrivit căruia la alegerile generale USL este cotat cu 48 la sută şi ARD cu 23 la sută, transmite corespondentul Mediafax.

"Noi apreciem că ARD este încă la un nivel sub posibilităţile şi angajamentul nostru faţă de electorat. Pentru aceasta s-a solicitat fiecărui candidat, membru, activist ARD să facă eforturi majore pentru a convinge electoratul despre necesitatea de a susţine candidaţii ARD. În felul acesta, putem să punem faţă în faţă politica şi guvernarea de trei ani a PDL şi guvernarea USL din cele şapte luni cu ajunsurile şi neajunsurile uneia sau alteia, pentru ca cetăţeanul să voteze în deplină cunoştinţă de cauză", a spus el.

Întrebat la ce procent consideră că ARD "a eşuat", Oltean a spus: "Categoric un procent de 23 pentru ARD este totalmente insuficient şi ne plasează în afara posibilităţii de guvernare. Noi contăm pe un procent de cel puţin 27-28. De la 27 la sută vorbim de un procent rezonabil, care poate să plaseze ARD în poziţia de posibilă guvernare. 23 la sută este categoric un procent care nu ne satisface şi nu va fi pe măsura posibilităţilor noastre. Eu sunt absolut convins că ARD nu va avea un procent sub 27".

Întrebat dacă va mai avea un viitor ARD în condiţiile în care ar avea doar 23 la sută, Ioan Oltean a afirmat: "Spuneam că un astfel de procent nu plasează ARD într-o poziţie fruntaşă şi cu asta am spus totul".

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, joi, că a prezentat în şedinţa Colegiului Director al partidului un sondaj care arată că USL are 48%, ARD - 23%, PPDD - 14% şi UDMR - 6%, precizând că situaţia este stabilizată şi că ARD are potenţial.

"Am prezentat un sondaj într-o şedinţă foarte calmă. (...) Situaţia este stabilizată. Ne convine pentru că noi credem că sunt resurse şi avem experienţa ultimelor alegeri prezidenţiale în care în ultima săptămână am câştigat 3-4 procente. Situaţia: USL are 48%, ARD - 23%, PPDD - 14% şi UDMR - 6%", a precizat Blaga după şedinţa Colegiului Director al PDL.

El a spus că de fiecare dată în astfel de analize în general partidul mai puternic este un pic supraevaluat şi că un lucru este cert, respectiv că ARD are potenţial.

Integral pe România LiberăComentarii

ANDREEA PORA ,BROSCOIUL ASTA se refera la sondajele facute in jud. Bistrita - Nasaud , ca in restul tarii nu ating pragul de intrare 9 % !!

30 noiembrie 2012 18:52

val PDL-eprele sint ca cei din reanimare in faza terminala care se incurajeaza ca se vor face bine. Eu cred ca vor lua sub 15%. Si asa mi se pare un procent prea mare de prosti in tara asta. Peste o saptamina vom vedea rezultatele. Sa vedem ce mai face Balkonsky, Branza si altii cu voturile furate in strainatate, ca cele din tara sint aranjate de Bashinescu cel mai mare trisor.

30 noiembrie 2012 16:34

Adrian 23%??? sa fie fericiti daca vor avea 18%

30 noiembrie 2012 15:22

cetatean Pdl are potential la terenuri de footbal in panta , sali de sport cu 10 copii existenti in sat, obligarea copiilor romani din Covasna sa invete ungureste prin nesubventionarea scolilor romanesti , spitale inchise gata modernizate, etc. USL sunt nepuntinciosi in a prezenta adevarata fata antiromaneasca a pede lepre lor care au condus cu ajutorul nationalitatile conlocuitoare alese fara votanti.

30 noiembrie 2012 14:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.