Nu au prosoape. Atunci ce fac animalele cand isi uda blana? Se scutura frumos, iar apa zboara frenetic de pe ele asa cum puteti observa in fotografiile din stanga.

Am mai vazut desigur cu totii cum se scutura animalele dar pozele lui Carli Davidson te fac sa apreciezi intensitatea miscarilor pe care le intreprinde animalul sa se usuce. Stirea adevarata insa a fost descoperita de catre Robert Dudley si Victor Manuel Ortega, care au observat ca pasarea colibri se scutura de apa prin miscarea capului inainte si inapoi de 132 de ori pe secunda. Si nu stand ca o pisica cu picioarele pe pamant, ci in aer! Deci aceasta se scutura, navigheaza si da din aripi in acelasi timp.

Priviti imaginile de mai jos:Alte articole pe același subiect


Comentarii

Nic un argument ca si la oameni se intamplă ar putea fi textele picurate de o anume persoana la "Ziua vazuta de Ziare.ro"

18 noiembrie 2011 9:23

Redactia Ziare.ro Comentariul nu a fost sters decat dintr-un singur motiv. Parerea dumneavoastra poate fi lasata la comentarii atata timp cat folositi un limbaj adecvat. Acum ca sa va raspund la mesaj am mai multe surse, din pacate in limba engleza. Sper sa va fie de folos! Absolut toate confirma ca pasarea colibri se misca de 92 de ori pe secunda iar ca sa se scuture de apa face 132 de miscari de cap per secunda. Link aici: http://fanaticcook.blogspot.com/2011/11/hummingbirds-shake-their-heads-to-deal.html http://www.wired.com/wiredscience/2011/11/dry-hummingbirds/ Va multumim pentru intelegere!

17 noiembrie 2011 12:05

REDUS MENTAL Si cine a numarat si cu ce ce cele 132 de miscari/sec. ? Poate 132 de ori pe minut ; chiar ne credeti prosti ?!

17 noiembrie 2011 12:01

b ok, Asa! Asuma-ti responsabilitatea, ca nu era ceva vulgar, era ceva legat de meserie, de capabilitate!

17 noiembrie 2011 12:01

b De ce ai sters, prostanacule, mesajul, nu-ti convine, 'ai? Mi-ai confirmat deja! Sterge-l si p'asta dupa o secunda, dar lasa-l o secunda sa citeasca si altii ce parere am eu, cititorul! Am zis, lasa-l o secunda!

17 noiembrie 2011 11:58

b De ce ai sters, prostanacule, mesajul, nu-ti convine, 'ai? Mi-ai confirmat deja! Sterge-l si p'asta dupa o secunda, dar lasa-l o secunda sa citeasca si altii ce parere am eu, cititorul!

17 noiembrie 2011 11:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.