Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul legii bugetului de stat pentru 2012, astfel încât acesta să fie deja înaintat pe 28 noiembrie Parlamentului în vederea dezbaterii, a declarat miercuri seară premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.El a subliniat că investiţiile şi locurile de muncă reprezintă prioritatea României şi a românilor, iar acestea vor fi prioritizate în proiectul de buget pe care Guvernul îl va adopta.

De asemenea, el a subliniat că datele INS pentru trimestrul III indică faptul că România a reuşit să aibă patru trimestre consecutive de creştere economică.
"Acest lucru a fost posibil în primul rând ca rezultat al eforturilor românilor de a înţelege că în aceste vremuri dificile a trebuit să luăm măsuri mai grele, dar care, iată, îşi arată roadele. România a reuşit să ajungă la o stabilitate macro-economică, iar în trimestrul III creşterea economică a fost de 4,5% faţă de trimestrul corespunzător din 2010. Această performanţă poziţionează România pe locul patru în UE, după Estonia, Lituania şi Letonia. Această performanţă a României este bună în condiţiile în care trei state europene - Cipru, Olanda, Portugalia - au înregistrat căderi de PIB, iar alte patru state - Belgia, Bulgaria, Cehia, Spania, au stagnat din punct de vedere economic în trimestrul III", a evidenţiat primul-ministru.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.