Campania electorală abia a început iar preşedintele PNL Crin Antonescu aduce deja în discuţie, pentru prima dată, posibilitatea destrămării USL. Acesta a anunţat, chiar la lansarea programului de guvernare a USL că „proiectul lansat astăzi de USL, România puternică, e un proiect care trebuie să dureze, care trebuie să înceapă“, anunţă JURNALUL NAŢIONAL.

Pe de altă parte, ROMÂNIA LIBERĂ susţine că Antonescu a lăsat să se înţeleagă că, dacă USL îşi va duce la capăt programul de guvernare, USL se poate despărţi. „Dacă ne vom duce la capăt acest program, dacă va fi bine, atunci ne vom despărţi (PSD şi PNL), acesta e micul paradox şi aşa e normal. Unii dintre noi, după 2016 vor fi la guvernare în continuare şi vom avea garanţia că ce am construit până atunci nu va mai fi dărâmat“ a spus Antonescu, citat de COTIDIANUL.

Cum de astăzi a început oficial campania electorală, timp de o lună românii pot asculta liniştiţi noianul de promisiuni care se vor revărsa asupra lor din partea politicienilor care tânjesc după votul lor. Cele două mari alianţe electorale, ARD şi USL şi-au prezentat programele, fiecare dintre ele cu plusurile şi minusurile sale.

Ieri, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al USL, desfăşurat la Palatul Parlamentului, remarcă MEDIAFAX, Imnul de stat al României a fost intonat fără ultimele două versuri din strofa a doua, care includ formula „un nume de Traian“: „Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/ Triumfător în lupte, un nume de Traian!“.

„Din greşeală“. Aşa a justificat Victor Ponta, zâmbind, de ce „a căzut iar strofa cu Traian“ din imnul României. „N-a fost nimic premeditat. O să-i sancţionăm pe organizatori. Data viitoare să pună doar strofa cu Traian pe tot parcursul evenimentului. Bietul împărat n-are nicio vină“, a răspuns ironic, citat de GÂNDUL, premierul.

Odată cu începutul campaniei electorale, CLICK anunţă că politicienii din toate taberele încep să facă fac promisiuni peste promisiuni. Unii spun că vor mări salariile, alţii că micşorează taxele. Ca să nu mai vorbim de construirea a noi spitale, de finanţarea corespunzătoare a Educaţiei sau de finalizarea autostrăzilor.

Pe de altă parte, ADEVĂRUL afirmă că anul acesta, competiţia este marcată de o premieră. Nu vor exista confruntări directe între lideri politici care să joace rol de locomotivă. Până anul acesta, oferta fiecărui partid era personalizată. Între 1990 şi 2004, alegerile parlamentare se suprapuneau cu cele prezidenţiale.

Chiar dacă politicienii sunt preocupaţi să îşi asigure realegerea în viitorul Legislativ, bătălia electorală nu are doar mize individuale. Ţinta principală este preluarea postului de prim-ministru, după alegeri. USL încearcă să obţină peste 50% din voturi, pentru a-l obligă pe preşedintele Traian Băsescu să desemneze un candidat la postul de premier din rândurile acestei alianţe. USL este în grafic, având 57% în sondajul IMAS realizat în luna octombrie pentru ADEVĂRUL.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a confirmat, ieri, la lansarea programului de guvernare a USL, că Victor Ponta rămâne propunerea uniunii pentru funcţia de premier, anunţă EVENIMENTUL ZILEI. „Ştim cine va fi premierul României, va fi Victor Ponta“, a afirmat Antonescu.  Aceasta cu toate că, remarcă AGERPRES, Victor Ponta a anunţat deja că relaţia personală dintre el şi preşedintele Traian Băsescu este „iremediabil stricată“.

Pe de altă parte, actualul premier Victor Ponta a declarat la ANTENA3, că îşi doreşte ca viitorul premier Victor Ponta să fie optimist ca Petre Roman, curajos ca Victor Ciorbea, eficient ca Adrian Năstase, generos precum Călin Popescu-Tăriceanu, el rugându-i pe cei prezenţi la lansarea programului USL să-l ajute să lucreze cu „preşedintele“ Crin Antonescu.Comentarii

@Robert Nohai... hau hau Ca sa distrugi o economie iti trebuie timp. Astia de la USL nu au avut asa ceva. Dar jigodiile PDL-ului, da! Asemeni "pastorului" lor de care se agata cu disperare, chiar si asa, suspendat de poporul roman! O s-o luati peste ochi curand si va asteapta parnaia! Voi sunteti, ca sa-l citez pe inalt prea suspendatu' : PUSCARIABILII! :))))))))))))))))))))))))))

16 noiembrie 2012 12:38

@pedelepre postacioase pe net sperati, da' sperati degeaba! Dupa 9 decembrie veti tremura cu coada intre picioare! Inclusiv baseschiorul cu Unguenteanu si macoveica lui cu tot!

16 noiembrie 2012 12:33

Traian imparatul Romei Pedeleprele se bucura degeaba! Oricum, pentru ei deja totul este pierdut! Nu se vor desparti! Oricat s-ar stradui SRI-ul baseschiorul ui cel demis! :)

14 noiembrie 2012 10:34

un moldovean Ponta e un incompetent paranoic. El habar n-are de economie si finante. El e u simplu activist de partid, unul care si-a cumparat diplomele si titlul. Si-a adunat in jur doar oameni patati. De 7 luni tara-i neguvernata. Cum mai poate cineva sa spere intr-un progres cand realitatea spune altceva? Base ii domina pe toti pentru ca e sigurul patriot!

11 noiembrie 2012 19:39

Un calcul simplu Sa ia sfarsit " monstruasa coalitie "= USL , cat mai repede , astfel tinde sa fie partid unic , la fel ca PCR = USL . Speram ca acest lucru se va intampla dupa alegerile din 9 decembrie. Ne amintim ce a insemnat PCR pentru Romania .Orice partid care la alegeri depaseste 50% , devine o problema si cred ca romanii nu-si doresc asa ceva.

11 noiembrie 2012 13:07

myki d-le hihihi,imparatul respectiv era un cuceritor al teritoriilor si distrugator al civilizatiilor invinse,iar tiganii la care faceti referire ,inca nu fiintau prin Dacia;nu stiu daca etnia dv. fiinta pe undeva.Sunt sigur totusi de rautatea dv.Va compatimesc!

11 noiembrie 2012 12:04

neutr onu VOTATI!!!si nu mai comentati pe marele om politic CACARAU INTAIU'de alexandria a(in)laturi de hot- votman magnificul,ocrotitorul repetendumului si al plagiatorilor!!!!

10 noiembrie 2012 9:31

batrinu De ce nu va desprtiti de-acum?? E mai sanatos pentru partidele voastre ! Asa va sti si lumea cu cine voteaza.....

9 noiembrie 2012 18:40

libelaru harnic "dacă USL îşi va duce la capăt programul de guvernare, USL se poate despărţi." Uf, m-am linistit! Putem, deci, vota USL si prin 2050, nu? Sau 2080?

9 noiembrie 2012 13:38

hihihi Era un imparat de imperiu civilizator nu de tigani, asa ca neffind ca voi l-ati renegat!

9 noiembrie 2012 13:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.