Sondajele de opinie îl dau pe premierul Victor Ponta câştigător detaşat în topul încrederii, în competiţie cu prezidenţiabilul USL, Crin Antonescu. Totuşi, pentru că de astăzi a început campania electorală pentru alegerile parlamentare, Victor Ponta încearcă să-l ajute cât poate şi pe colegul său. Ca într-o alianţă perfect funcţională, cei doi lideri USL îşi susţin reciproc declaraţiile şi, atunci când e cazul, îşi iau apărarea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu va refuza nominalizarea de premier a USL, dacă Uniunea câştigă peste 50% la alegeri. În varianta în care preşedintele refuză însă să facă acest lucru, Crin Antonescu a precizat, citat de GÂNDUL, că „Traian Băsescu va fi suspendat imediat şi fără discuţii“.

Deşi părea că a renunţat definitiv la acest plan, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, imediat şi liderul PSD a descris scenariul unei eventuale noi crize, arătând că aceasta va presupune ca USL să câştige peste 50% din mandate la alegerile parlamentare, dar preşedintele Băsescu să refuze premierul propus şi să fie din nou suspendat, ţara rămânând cu un guvern interimar.

„Amândoi suntem conştienţi - eventual vorbesc doar în numele meu, dar sper că şi în numele preşedintelui Băsescu - că după 9 decembrie cel mai rău lucru care se poate întâmpla pentru România este să intrăm într-o nouă criză. O nouă criză înseamnă aşa: noi luăm peste 50%, preşedintele refuză să nominalizeze premierul, noi ne apucăm să-l suspendăm... deci iarăşi este o nebunie generală. Ţara rămâne cu un guvern interimar, Guvernul USL, fără buget pe 2013 şi într-o nouă criză politică“, a spus Ponta, citat de AGERPRES.

NAŢIONAL remarcă faptul că Victor Ponta a sărit în apărarea lui Crin Antonescu şi după ce adversarii l-au acuzat pe acesta că a încălcat protocolul, refuzând să participe la ceremonia de la Cotroceni, în care Raed Arafat a depus jurământul ca proaspăt ministru. „Din punct de vedere politic îl invidiez pe Crin pentru luxul de a face exact ceea ce gândeşte”, a afirmat Ponta.

Şi tot ca să-i spele imaginea lui Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, aflat joi dimineaţa la un seminar economic, a dezvăluit participanţilor în faţa cărora urma să susţină un discurs că, în pofida „legendei publice“, el este cel care se trezeşte mai greu dimineaţa dintre liderii politici, şi nu preşedintele liberal. Numeroşi lideri ai opoziţiei, aminteşte ANTENA3, l-au acuzat pe liderul PNL, Crin Antonescu, că lipseşte de la şedinţele Parlamentului deoarece se trezeşte greu dimineaţa.

Apoi, ieri, liderul PNL Crin Antonescu a mai făcut o declaraţie şocantă, la lansarea programului de guvernare al USL. Acesta a afirmat, potrivit ROMÂNIEI LIBERE, că România este compusă din toţi oamenii săi, „genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetui“.

Imediat, remarcă MEDIAFAX, premierul Victor Ponta i-a sărit din ou în ajutor şi a apreciat că discursul lui Antonescu privind „prostituaţii perpetui“, rostit la lansarea programului USL, a fost foarte bun, de tip politic, care a completat foarte bine prezentarea sa tehnică, el arătând că secretul USL este faptul că liderii săi se completează.


Comentarii

Robert Sorin Negoita homosexual notoriu Unul a fost amanatul lui Nastase si celalalt purta plete

11 noiembrie 2012 22:13

siv eu nu cred ca-l scoate ''ponta pe antonescu de pe unde se baga '' ci mai degraba va bagati voi pe unde puteti numai sa gasiti ceva anti crin antonescu .(media pro bas). si mie discursul mi s-a parut f bun .nu are dreptare cu'' prostituatii perpetui'' sau poate ca adevarul supara.. cum s-aintimplat si cu silviu brucan si faimoasa declaratie despre romani ,aceea cu ,,stupid people ..? sau va place mai mult :''am fost beat!'' ..?

10 noiembrie 2012 1:51

hihihi se uita la ceilalti, se uita la oglina, se uita la ceilalti, se uita in oglinda...

9 noiembrie 2012 13:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.