Daca intri intr-o cafenea sau intr-un restaurant, ai la indemana vreo 3 variante ca sa te stergi pe maini: un uscator electric, hartie, reciclata sau nu, ori un prosop de bumbac.

Ce alternativa alegi ca sa fii eco pana in varful unghiilor?

Sa zicem ca ai ales hartia. In acest caz, cercetatorii americanii de la o universitate din Massachusetts te avertizeaza ca nu te-ai indreptat deloc spre cel mai ecologic mod de a-ti sterge mainile, chiar daca hartia este ori nu reciclata.

In studiul efectuat de universitarii americani, acestia au luat in calcul intregul „ciclu de viata” al hartiei, de la productie pana la deseu si au ajuns la concluzia ca deseurile nu constituie decat o mica parte din totalul amprentei de carbon a hartiei. Astfel, reciclata sau nu, hartia, mai ales prin procesul de fabricatie, polueaza.

Uscatorul cu aer cald nu este nici el pe placul cercetatorilor, factorul determinant, in calificarea lui ca eco sau non-eco, avandu-l sursele de energie folosite, care pot fi regenerabile sau conventionale.
Integral pe Green ReportComentarii

ecologist Eco pana in varful unghiilor nu putem fi. Dupa mine, cel mai eco in cazul acesta, cu spalatul pe maini, e sa te speli la robinet si sa te stergi cu batista (din panza, lavabila) proprie. Ar mai fi servetelele umede, dar, ca tot ce se foloseste si se arunca, acestea sunt o risipa de resurse naturale total contra-indicata. Dar, deja, e vorba de o intrebare-capcana.Carnea, incalzirea si iluminatul casei,obiectele din plastic etc., etc., toate sunt non-ecologice. Exista insa metode de a reduce ceea ce se numeste stiintific "amprenta" fiecaruia dintre noi asupra planetei. Adica, cu cat contribuim fiecare la distrugerea naturii.

17 noiembrie 2011 7:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.