Şeful Departamentului Schengen din Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marian Tutilescu, consideră că România are 80-90 la sută şanse să adere la spaţiul Schengen în trepte, în 2012, apreciind că Olanda şi-ar putea schimba poziţia după raportul pe justiţie al CE din februarie.

Marian Tutilescu a declarat, la RFI, că rămâne optimist şi că speră că Olanda îşi va "flexibiliza" poziţia după raportul de monitorizare pe justiţie.

"Raportul MCV din vara aceasta a fost interpretat diferit, pentru că există o notă de subiectivism. Olanda consideră că nu sunt progrese suficiente, spre deosebire de celelalte state membre, care consideră că sunt progrese clare, evidente şi ireversibile. Fiind vorba de acest subiectivism, credem noi că următorul raport ar putea să-i convingă să-şi flexibilizeze poziţia şi să înţeleagă într-adevăr că este un progres evident, ireversibil", a spus şeful Departamentului Schengen.(...)"Este o soluţie de compromis, care permite pe de o parte efectuarea primului pas în demersul celor două state de aderare la Spaţiul Schengen, în condiţiile în care au îndeplinit toate criteriile tehnice şi acestea erau singurele condiţii prevăzute de acquis-ul Schengen şi o poziţie oarecum de îngrijorare a multora din statele membre Schengen, privind situaţia migraţiei ilegale din Europa, în contextul extrem de complex în care se află acum Uniunea Europeană", a mai declarat Tutilescu, pentru RFI.

Integral pe MediafaxComentarii

cetatean MUE poate sa dea cu curu de trepte,dara-mi-te sa intre undeva.Prostovane,meri acasa si roaga-te sa nu ne scoata din UE nu sa mai intram in ceva...

16 noiembrie 2011 15:03

cetatean UE Sa traitzi, sunt chestor tuzgureanu si raportez: Romania o sa intre in Shengen in trepte, sau pe bucati: intai ne bagam capul, apoi mainile, scuzatzi, pe alea le-am bagat mai demult (pana in buzunarele nemtilor, englezilor si francezilor), acum ne bagam picioarele si la urma ne bagam si ........

16 noiembrie 2011 13:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.