Google Maps a surprins o serie de structuri bizare în deşertul Gobi din China. Internetul s-a umplut de păreri cu privire la provenienţa şi scopul acestora, structurile fiind considerate coduri secrete, desene realizate de către extratereştri sau chiar ţinte terestre pentru sateliţii militari.

În plus, poziţia lor pare şi mai intrigantă: ele se află la graniţa dintre provinciile Gansu şi Xinjiang, o zonă în care China construieşte echipament militar, spaţial şi nuclear. Unele structuri se află la mai puţin de 150 de kilometri de Jiuquan, unde au fost amplasate sediile programului spaţial chinez şi echipamentele de lansare.

Nu se poate determina, cu exactitate, dacă structurile sunt desenate sau sunt formate din săpături executate cu precizie în terenul stâncos. Dacă imaginile sunt mărite, unele dintre ele arată privitorilor mai multe avioane şi camioane.

Este a doua oară în ultimele zile când Google publică fotografii cu posibile baze militare secrete. Săptămâna trecută, Google a publicat fotografii cu bazele militare iraniene despre care ONU afirmă că ajută la fabricarea armelor nucleare. Imaginile au prezentat bazele de la Arak şi Natanz, care au fost comparate cu fotografiile din 2010 ale aceloraşi zone. Fotografiile au fost publicate ca urmare a îngrijorărilor cu privire la dimensiunea militară a programului nuclear iranian, exprimate în raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.