Mai multe fotografii din China, obţinute cu ajutorul sateliţilor Google Earth, arată structuri gigant, care se întind pe suprafeţe imense, construite în mijlocul deşertului Gobi. Cei care au studiat aceste imagini consideră că poate fi vorba de un experiment militar. Internetul s-a umplut de păreri cu privire la provenienţa şi scopul acestora, structurile fiind considerate coduri secrete, desene realizate de către extratereştri sau chiar ţinte terestre pentru sateliţii militari.

Chinezii derulează experimente ciudate, care, ca şi Marele Zid, pot fi văzute din spaţiu anunţă CAPITAL. În două dintre imaginile disponibile pe Google Earth, prezentate şi de ANTENA3 apar linii reflectorizante, strălucitoare, lungi de peste un kilometru şi jumătate, intersectate între ele şi vizibile din spaţiu. O altă imagine prezintă o serie de containere metalice pline cu ceea ce par a fi resturi de vehicule explodate, în timp ce alta prezintă o grilă complicată, lungă de aproximativ 28 de kilometri. O altă structură bizară de pe Platoul Tibetan arată ca o ţintă sub formă de cerc.

Poziţia lor pare şi mai intrigantă, după cum susţine ROMÂNIA LIBERĂ: ele se află la graniţa dintre provinciile Gansu şi Xinjiang, o zonă în care China construieşte echipament militar, spaţial şi nuclear. Unele structuri se află la mai puţin de 150 de kilometri de Jiuquan, unde au fost amplasate sediile programului spaţial chinez şi echipamentele de lansare. Este a doua oară când Google publică fotografii care ar putea reprezenta unităţi secrete. Săptămâna trecută, aminteşte GÂNDUL, au fost publicate imagini ale unor unităţi iraniene care ar fi putut fi folosite, din punctul de vedere al reprezentanţilor Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a fabricarea armelor nucleare.


Comentarii

adi cred ca ziaristii care scriu astfel de idiotenii se pregatesc de un sex spatial, in ciuda faptului ca cititorii, mult mai destepti decat ziaristii, le-au explicat ce reprezinta aceasta poza. nimic iesit din comun, este vorba de o centrala-gigant care foloseste energia solara. dar deh, cand ai citit o singura carte la viata ta si aia e una de benzi desenate SF, ai senzatia ca vin extraterestri de peste tot, cand de fapt este vorba de aplicatii ale matematicii si fizicii ( = niste discipline care se studiaza in liceu, la care probabil ati ramas corijenti - "corigi").

16 noiembrie 2011 18:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.