Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu candidează din partea USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Tăriceanu candidează pentru un mandat de senator în Bucureşti, în Colegiul 2 din Sectorul 1 al Capitalei.

Citeşte şi ALEGERI PARLAMENTARE 2012 - BUCUREŞTI. Vezi LISTA COMPLETĂ a candidaţilor USL şi ARD din Capitală!

Ce "PETE" are Călin Popescu Tăriceanu

- Călin Popescu Tăriceanu s-a prezentat, în data de 21 iunie a acestui an, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost citat ca martor în procesul privatizărilor strategice în care sunt judecaţi foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy.

Amintim că fostul ministru al Economiei şi Comerţului Codruţ Şereş şi fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, sunt judecaţi de trădare prin transmitere de secrete. Alături de ei, în acelaşi dosar, mai sunt trimişi în judecată Gabor Kerekeş, fost secretar de stat în ministerul condus de Nagy, cetăţeanul româno-american Mircea Flore, senior director la CSFB Europe Ltd. Londra, cetăţeanul ceh Michal Susak şi cetăţeanul turc Oral Mustafa.

- Tăriceanu a pierdut şi un proces pe care i l-a intentat lui Emil Boc pe vremea când actualul primar din Cluj-Napoca era şeful Executivului. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu a piedut definitiv, în data de 19 oct 2011, procesul intentat lui Emilc Boc pentru afirmaţiile publice făcute de acesta din urmă în legătură cu contractul Sterling.

În 18 februarie 2009, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate la televiziuni despre modul în care el a gestionat cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia.

Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat pe Emil Boc că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources. Tăriceanu şi-a argumentat acuzaţiile privind vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi "avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire".

Integral pe România LiberăComentarii

@ tariceanu a facut gafe monumentale.manipuland in folos propriu cu perimetrul din marea neagra si tranzactionarile auto privind taxa de medeiu. asemenea hahalera nu mai tre sa pupe parlamentul.

12 noiembrie 2012 16:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.