Românii care vor opta exclusiv pentru pachetul de servicii medicale de bază vor avea acces la serviciile neacoperite prin acest pachet în regimul listelor de aşteptare. Este una din variantele analizate de CNAS, în contextul reformării Sănătăţii. Pachetul de bază ar putea fi definitivat până în martie 2012.

Concret, pacienţii care nu vor să plătească suplimentar peste costurile pachetului minimal de servicii medicale vor putea beneficia de asistenţă medicală – investigaţii, internare, tratament de specialitate, inclusiv chirurgical – dar în regimul coercitiv al unor liste de aşteptare, care în Marea Britanie duc perioada de aşteptare până la 18 luni. Pacienţii sunt prioritizaţi pe aceste liste funcţie de ordinea programărilor, de gravitatea problemei medicale şi funcţie de decompensarea bolii cronice de care suferă.

În contextul reformării Sănătăţii, CNAS mai analizează şi scenariul reorganizării CNAS în Case regionale, cu menţinerea unor Agenţii ale CNAS în fiecare reşedinţă de judeţ, în locul Casele judeţene de Asigurări de Sănătate actuale.

Sistemul listelor de aşteptare funcţionează în Marea Britanie. Aici pacienţii care au nevoie de internare şi tratament pentru o afecţiune pe care pachetul de bază nu o acoperă, intră pe o listă de aşteptare. Rezidenţii legali din Marea Britanie aşteaptă între 12 şi 18 luni pentru un serviciu neacoperit de pachetul minimal. Poate părea o perioadă lungă de timp, însă înainte de Guvernul Blair, pacienţii aşteptau peste 18 luni ca să se interneze şi să se trateze pentru o afecţiune neacoperită de pachetul de bază.
Integral pe Money.roComentarii

vovo Cred ca blondele i-au sugerat lui bassesscu ca este foarte inteligent sa creada ca statul roman nu are nicio obligatie fata de bastinasii si singura obligatie a statului este sa creasca impozitele si taxele platite de bastinasi si clasa polittica va cheltui acesti bani cum vor muschi lor. In rest proprietatile statului roman : petrol,aur, flota, crom, uraniu, etc vor fi vindute de politicieni pentru un ciubuc personal consistent !!!! Cu sanatatea ? Descurcati-va !! Politicienii vor merge sponsorizati de RMGC si Petrom in Austria !!!

16 noiembrie 2011 13:24

vovo Si astfel visul de reformare/urgentare a iesirii din sistem al pensionarilor , visat de Base-sscu si exprimat clar de ministrul comunucatiilor, se va accelera si cu ajutorul ministrului sanatatii care crede ca legea nu se va aplica si pt.unguri .

16 noiembrie 2011 13:09

un asigurat care plateste zdravan la asig. de sanatate Titlul articolului este incomplet, complet era: Esti sarac? Stai la coada sa te operezi. Poate nu mai apuci operatia si scapam de tine. ALELUIA!

16 noiembrie 2011 12:58

val Cred ca toti salariatii sint fericiti pt aceste propuneri. Lor li se ia, cit vrea statul, nu dau bani la sanatate cit vor ei. iar cind au nevoie de medic vor fi planificati si daca nu mor, ajung la dr in stare mai grava. In acest timp Bashinescu, Iliescu se duc in Austria, Radu Vasile in Israel, sau altii in alte state, etc si toti sint tratati pe banii nostrii de afectiuni care pot fi tratate in tara mult mai ieftin. Sa traiti bine si in special putin, atit cit sa cotizati la stat cu taxe si impozite

16 noiembrie 2011 12:08

SIGHET si ne mai intrebam de ce Olanda si Finlanda se opun noua........

16 noiembrie 2011 10:21

MItici bai Bula nu mai avea grija prostimi , , mai e o lecuta si vin maidanezii tai la putere Tonta si Lipoveanu , o sa va scarpene zilnic in K::r si ve-ti avea detoate ........... cand Nastasa si a lui flacai vindea si distrugea industria nu prea te interesa .. acum pe criza a ajuns cutitu la os se pare ca esti asistat social si stai cu manuta intinsa .........

16 noiembrie 2011 9:06

Andrei Averile baietilor destepti din sanatate nu le ia nimeni la puricat . Sunt medici in centrele universitare din tara care baga 1 miliard de lei vechi / luna din spagi . Ati citit bine 1 miliard . Chirurgi care iau 500 - 1000 de euro / operatie au in conturi milioane de euro si vile de milioane si nu-i intreaba nimeni nimic . Din salariul pe care il iau nu ar putea aduna averile pe care le au nici in 500 de ani . Nu zice nimeni sa-i bagi in puscarie dar macar sa basculeze 16% la stat , sa vedeti apoi cum creste PIB-ul .

16 noiembrie 2011 8:22

Bula In timp ce pedeleii-unepereii-udemereii,joaca ceardas pe Constitutia Romaniei,azi dimineata un cetatean roman din Tirgu Jiu,moare calcat de doua ori(s-a trecut la acest nivel de joc)cacat de o masina la 1ooom de Spital,salvarea venind cu o viteza de 1000m/45minute.Ori suntem prosti,ori suntem prosti STIMATI ROMANI.Cale de mijloc NU AVEM.

16 noiembrie 2011 7:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.