Olanda nu îşi va modifica poziţia privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen până când nu va observa rezultate pozitive şi ireversibile în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate, a declarat un reprezentant al Ministrului olandez de Interne, relatează Mediafax.

Oficialii olandezi au insistat asupra faptului că apariţia unor rezultate pozitive şi ireversibile în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate sunt o condiţie primordială pentru aderarea celor două state la spaţiul Schengen.

Dat fiind că rapoartele Comisiei Europene privind monitorizarea României şi Bulgariei nu au fost foarte bune, Parlamentul olandez nu poate susţine aderarea celor două state la Schengen în acest moment.

Olanda şi Finlanda au blocat aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, afirmând că niciuna dintre ele nu a depus suficiente eforturi pentru a combate corupţia.

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb, a declarat, luni, că Finlanda este de acord cu o soluţie de compromis pentru aderarea etapizată a României şi Bulgaria la Spaţiul Schengen.


Comentarii

Jean Mazaré - Olanda este singura țară care se opunue de ani de zile intrării României și Bulgariei in spațiul Shengen fiindca nu doresc ca traficul maritim Asia/Orientul Mijlociu să folosească porturile Constanța și Varna. Aceste două porturi ar reduce substanțial veniturile porturilor olandeze, care astfel continuă să preia activitatea comercială aproape totală venind din această parte a lumii inspre UE. Este deci vorba de lăcomia olandezilor și nu de alte motive pe care aceștia le invocă!

3 iulie 2021 15:56

MIHAI DAAA, NEDERLAND ARE DREPTATE !!! CUM SA INTRI IN EUROPA CU INFRACTORUL VANTU STAND ACASA IN FOTOLIU SI CU MANA STAGA IN BUZUNAR , INTORCANDU-SHI TESTICOLELE A LENE.....OLANDA ESTE O TARA CIVILIZATA IAR PENTRU UN ROMAN CARE S-AR DUCE SA VADA CAM CUM ESTE PE ACOLO, CU CERTITUDINE AR VENI ACASA SHOCAT !!!!!!! ROMANIA ESTE O TARA POPULATA CU OAMENI ALTERATI, APROPAE CONGENITAL. SUNTEM O MOLIMA CE POATE VIRUSA TOATA EUROPA. (CEL PUTIN ASHA MA VAD EU....PE MINE...SI NU NUMAI... !!!).

16 noiembrie 2011 15:06

jöve nordlund 2 exemple: primarul clujului si secretarul general al guvernului. ce vrei mai mult? romania trebuie sa fie izolata!! nu vrem romani in europa!

16 noiembrie 2011 14:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.