Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru afaceri interne, a confirmat îndeplinirea, de către România şi Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare la Schengen şi a reiterat necesitatea adoptării unei decizii pozitive "cât mai curând posibil", informează MAI.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) arată că joi, la Consiliul JAI de la Luxembourg, "statele membre au abordat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen, preşedinţia cipriotă subliniind eforturile pe care România şi Bulgaria le-au făcut, scrie Mediafax.

Totodată, potrivit MAI, comisarul european Cecilia Malmstrom a confirmat îndeplinirea, de către România şi Bulgaria, a tuturor criteriilor de aderare, inclusiv a măsurilor complementare şi a reiterat necesitatea adoptării unei decizii pozitive cât mai curând posibil.

În intervenţia sa la Consiliu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a arătat că România "a avut, în toată această perioadă, o atitudine constructivă şi orientată spre interesul comun, acţionând deja ca un stat membru Schengen".

De asemenea, arată MAI, Duşa a solicitat statelor membre respectarea regulilor şi obligaţiilor asumate, a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel de Consiliul European şi stabilirea unui calendar concret şi definitiv de aderare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat anterior, tot joi, că România va continua consultările cu statele membre, cu actuala şi viitoarea Preşedinţie a UE, astfel încât aderarea la Schengen să fie concretizată în cursul anului 2013.


Comentarii

Ibse Mare scofala !

26 octombrie 2012 9:18

Ibse Mare scofala !

26 octombrie 2012 9:18

blonda chioru si piticu hai ma ungurene/jidano/musulman/austriac care esti zi-le ma si Romani ca behaiala ta cu nu intra Romania in Schengen ca e Ponta la butoane e o mare vrajeala. Uite si tu ce zice doamna. Adica noi astia care mai iubim Romania, pariem cu tine ca in luna Mai 2013 Romania e 100% in Schengen. Da tu nu faci pariu cu noi fiindca si tu stii acelasi lucru da esti mai mult jidan decat roman si tie chiar nu-ti pasa.

25 octombrie 2012 23:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.