Igor Dodon a ieșit în urmă cu câteva minute de la ședința cu liderii AIE. Acesta a spus că membrii coaliției de guvernare insistă pe candidatura Marian Lupu, ceea ce nu poate fi acceptat.

"AIE este iresponsabilă. Noi vom vota doar pentru o candidatură apartinică. Este regretabil că nu s-a ajuns la un consens. În această situație, criza politică din Moldova continuă. Ea e generată atât de AIE, cât și de PCRM. Nu am cerut niciun post pentru grupul nostru. Doar o posibilă candidatură pentru discuții. AIE a putut să propună o candidatură alternativă, dar insistă cu Lupu. E clar că două partide de extremă, PL și PCRM, împing țara spre alegeri anticipate", a mai spus acesta.

De cealaltă parte, președintele PLDM, Vlad Filat, a spus după întâlnire că mâine AIE va trebui să anunțe cum procedează mai departe. "AIE nu va înainta nicio candidatură. Să vedem ce va face PCRM până la 24.00", a conchis sursa. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a luat în derâdere declarația lui Igor Dodon de azi dimineață. "Am înțeles că deja nu pretinde la funcția de președinte al R. Moldova, dar la funcția de președinte al Parlamentului. Așa am înțeles eu, se vorbește prin târg. A fost un joc cu Greceanîi, el de fapt urmărește ținta lui. Noi mai-mai eram să votăm pe Greceanîi și el a schimbat poziția. Omul când își schimbă poziția e greu să discuți, nu știi ce decizie să iei", a spus acesta ironic.

Președintele PD, Marian Lupu, a lăsat să se înțeleagă că Igor Dodon a spus adevărul pe jumătate atunci când a declarat că este flexibil. "Vreau să vă spun că dl Dodon a fost tranșant, nu a fost deloc flexibil așa cum declară în public. Au mers pe ideea dna Greceanîi și doar ea. Nu-mi pare o abordare constructivă. Rămâne să vedem dacă vor da dovadă de o mai mare flexibilitate în viitor. Referitor la ședința Legislativului din 18 noiembrie, s-ar putea să o considerăm caducă, iar pe această cale Parlamentul să stabilească o nouă dată pentru alegerea șefului statului", a concluzionat președintele Parlamentului.
Integral pe UnimediaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.