În cazul în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari, Uniunea va iniţia moţiune de cenzură, a declarat copreşedintele USL Crin Antonescu.

"Dacă vom avea la pachet o asemenea angajare de răspundere, vom iniţia moţiune de cenzură", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

"Suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari. (...) Nu suntem de acord cu comasarea alegerilor. Dacă Guvernul va recurge la angajarea răspunderii la pachet, am decis să iniţiem o moţiune de cenzură", a precizat Antonescu.

El a subliniat că reducerea numărului de parlamentari se poate rezolva în baza proiectului de lege iniţiat de USL şi care poate fi votat printr-o procedură legislativă normală.

"În ce priveşte reducerea numărului de parlamentari, am iniţiat un proiect de lege, suntem de acord cu reducerea semnificativă a numărului de parlamentari, nu o reducere de faţadă, dar care să respecte principiul constituţional al proporţionalităţii, în sensul în care reprezentanţii în Parlament să aibă în spate un număr aproximativ egal de alegători", a afirmat copreşedintele USL.

El a arătat că varianta vehiculată în acest moment, cu doi senatori pe judeţ, este una neconstituţională.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

NEUTR ONU Dragi(sa nu zic draci)USL-ISTI,voua nu va pasa nici in basca de ce ahotarat poporul la plebicist.Voi tineti de fotoliile din parlament,de salariile ONEROASE pe care le ridicati de multe ori fara sa treceti pe acolo.Va suplimentati cu nerusinare banii care vi se acorda,uitand ca acest popor care va inscaunat a ajuns la limita suportabilitatii.Pana cad va mai merge asa????Nu ati vrea sa fiti in parlamentvreo 20000,cu nevestecopii,soacre si netoti ce sunteti.POPORUL A HOTARAT SA DISPARA JUMATATE DI VOI ,APOI duceti-va sa nu mai auzim de voi lipitori ordinare.CE fac in parlament unii ca;porumbacu,tona, nastase cucuveaua ilici ,etc.

14 noiembrie 2011 16:47

nelu hîmmm aproape criminali .pe ce lume trăiți aerienilor ,numai ce moșiți corupția la nesfîrșit .Vă jucați și voi dea politica ,dea conduce opoziția .de opoziție constructivă ați auzit .oare ce o fi însemnînd așa ceva ,.

14 noiembrie 2011 13:23

Teatrul National Iata o poza demna de operele lui Caragiale !

14 noiembrie 2011 13:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.