Miniştrii de externe din Uniunea Europeană îşi vor exprima 'îngrijorarea majoră' în legătură cu ceea ce a fost descoperit de raportul AIEA în Iran, a declarat, luni, la Bruxelles, şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton, la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE).

Într-un raport dat publicităţii săptămâna trecută, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a exprimat 'serioase îngrijorări' în ceea ce priveşte programul nuclear iranian, bazându-se pe informaţii 'credibile' conform cărora Teheranul lucrează la fabricarea armei atomice.

"Cred că există o îngrijorare majoră care va exprimată astăzi în legătură cu ce a fost descoperit de raportul AIEA (...) Va fi exprimată o îngrijorare reală. Trebuie să decidem ce este nevoie să facem pentru a transmite clar că acest lucru (n.r. - obiectivul militar al programului nuclear iranian) este total inacceptabil", a afirmat Ashton, care a adăugat că miniştrii de externe "vor avea şansa să analizeze cu atenţie un răspuns la raportul AIEA".
Integral pe AgerpresComentarii

Ghighi Ghighi Are dreptate Silvia. Sa ne amintim ca tarile "campioane ale democratiei" (USA) au bombardat Serbia, tara pasnica, neaflata in stare de razboi cu USA, cu mici bombe "atomice curate".

14 noiembrie 2011 13:32

Ghighi Are dreptate Silvia. Sa ne amintim ca tarile "campioane ale democratiei" (USA) au bombardat Serbia, tara pasnica, neaflata in stare de razboi cu USA, cu mici mombe "atomice curate".

14 noiembrie 2011 13:30

Silvia Cateii nu sunt egali cu dulaii: au bomba atomica USA, Rusia, China, Franta, Anglia, R. Sud-Africana, Israelul, Pakistanul, India si chiar Coreea de Nord, insa o tara independenta nu poate avea program atomic pasnic (nedemonstrat militar). Asta este democratia americana si globalizarea.

14 noiembrie 2011 13:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.