Cazul Tanacu provoacă din nou controverse. Reprezentanţii Bisericii s-au supărat pe Cristian Mungiu, care a spus povestea exorcizării de la Mănăstirea Tanacu într-un film multi-premiat.

Dacă pentru criticii de film, "După Dealuri" e o capodoperă, pentru preoţi e o ruşine. Subiectul, inspirat din realitate, l-a revoltat pe unul dintre protopopii prezenţi în sală, culmea, mai tare decât cazul real.

Povestea măicuței Irina, tânăra de 24 de ani care a murit în timpul unui ritual de exorcizare, transformată în film de Cristi Mungiu, nu-i impresionează pe reprezentanţii bisericii.

Şocant, controversat, cutremurător - filmul lui Mungiu a luat totuşi două premii la Cannes. Şi a ridicat în picioare, în aplauze puternice, o sală întreagă.

Părintele Daniel şi-a ispăşit deja pedeapsa pentru moartea măicuţei Irina. Dar scandalul de la Tanacu nu s-a stins nici după şapte ani. "După dealuri" a făcut vâlvă chiar la premiera din Vaslui - judeţul în care a avut loc exorcizarea Irinei.


Comentarii

afacerist Daca biserica s-a umplut de lichele, de escroci si de perversi, la ce sa te mai astepti bun? Biserica e servita de niste oportunisti, care numai slujbasii Domnului nu sunt si merge inainte, asa cum merge societatea de azi, adica nashpa!

27 septembrie 2012 0:05

Da-va incolo de ipocriti cu biserica voastra cu tot! Intr-o lume normala ati fi acuzati de inselaciune in rand cu vrajitoarele si alti "vanzatori de iluzii". La noi, in tara porstilor, sunteti scutiti de impozite...ca sa va puteti imbuiba in liniste

26 septembrie 2012 10:55

Pute Nu filmul este o rusine ci ce s-a putut face,parintele Daniel nu isi va ispasi pedeapsa toata viata,rusine ca mai este preot.Eu cred ca biserica trebuie sa-si traga niste concluzii ,daca nu a facut-o pana acum si sa se rusineze ca astef de lucruri se pot intampla in interiorul ei.

26 septembrie 2012 10:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.