România şi Franţa au încheiat la egalitate primul meci pe jenantul gazon al superbului Naţional Arena şi suntem la un pas de o nouă calificare ratată. 55.000 de oameni au umplut până la refuz minunea răsărită din ruinele vechiului "23 august", însă nu au rămas cu gura căscată decât datorită arhitecturii superbe a Naţional Arena. Pe un gazon care a cedat după puţin mai mult de 10 minute de la primul fluier al centralului Howard Webb, jucătorii României au arătat aproape la fel ca şi în ultimii mulţi, mulţi ani.

Ca o echipă mică, înghesuită speriată în propria carapace şi jucând "la ce-o ieşi", ajutată şi de brazdele care au împiedicat adversarul evident superior să ne îngenuncheze. Franţa a părut să nu forţeze şi s-a mulţumit pe final cu o remiză care o apropie aproape decisiv de câştigarea grupei. Despre echipa naţională a României? Nimic nou. În timp ce reprezentativa lui Victor Piţurcă încerca din răsputeri să obţină o remiză "de palmares", adversarii noştri din lupta pentru locul 2, bosniacii marcau la Zenica în minutul 87 al confruntării cu Belarus, reuşită sinonimă, practic, cu eli­minarea României.

Ceea ce nu re­prezintă nicio surpriză. Finalul i-a găsit pe jucători cu capetele plecate, încercând să salute tribunele, însă au părăsit impunătoarea arenă în huiduielile unor oameni care s-au săturat să vadă un fotbal umil.

Integral în Jurnalul Naţional

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.