Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat, astăzi, că decizia CCR referitoare la neconstituţionalitatea Ordonanţei care restrânge atribuţiile Curţii "se aplică, nu se comentează" şi a mai spus că, spre deosebire de alţi colegi, el nu s-a născut pe funcţia de preşedinte.

"Decizia Curţii se aplică, nu se comentează. Eu aştept să văd explicaţia din decizia Curţii şi o voi pune în aplicare. Nu se poate comenta o decizie a Curţii. La nivel politic poţi să faci anumite considerente politice. Eu ca preşedinte al Camerei Deputaţilor sunt obligat ca în momentul în care această decizie vine să o trimit Comisiei juridice pentru a face modificările de rigoare", a spus Zgonea.

Întrebat dacă ar putea să-şi piardă funcţia de preşedinte al Camerei dacă CCR ar admite sesizarea PDL privind modul în care a fost aleasă noua conducere a Camerei şi a Senatului, Zgonea a spus că el nu s-a născut în funcţia de preşedinte, ca alţi colegi.

"Spre deosebire de alţi colegi de-ai mei, eu nu m-am născut pe funcţia de preşedinte şi nici nu număr 70 egal 180. Dacă voinţa plenului va fi de a schimba preşedintele Camerei Deputaţilor cu alt preşedinte, eu personal, ca politician, nu am o problemă, îmi fac la fel de bine datoria de parlamentar cu altă funcţie. Este o funcţie trecătoare pentru noi cei care am intrat în politică. Eu sunt obligat să respect legislaţia şi constituţia când sunt în această funcţie şi să respect şi deciziile CCR", a arătat Zgonea.
Integral pe AdevărulComentarii

ana24 MRU este un hot fara margini si voi il aparati nici macar nu stie ce e aia politica si mai e si ingamfat si inapt politic . Toti pdl sunteti niste jigodii

20 septembrie 2012 10:45

ascalon Corect nu potio comenta deciziile CCR, deoarece sunt date de niste idioti. Cum poti sa comentezi deciziile unor cretini. Problema se pune atunci cand cica trebuie sa le aplici. Ce sa aplici, niste decizii ale unor comunisti, ale unor colaboratori, ....

19 septembrie 2012 21:57

Iancu,Avram Iancu pai de ce mai Zgoneo,daca curtea asta de cacat,mananca cacat?Adica,TU esti asa de dobitoc incat sa executi fara sa gandesti,sau citesti LEGILE acestui Stat roman?Pai du-te mai politruc de cacat si mai citeste si dupa aia mai intra dracu in politica.Ridica-te dracu in picioare si lasa dracului pozitia de cufurit.SUNTEM 7459056 DE ROMANI CARE I-A DAT MUIE BOVANULUI NUL care sta acum la tri coceni.

19 septembrie 2012 21:16

sfinx Da prietene, asa e,oare ? Tu nu vezi ca prin asta Dictatura in Romania are acte "in regula" ? Puterea in tara o detine unul care nu a fost ales iar ceilalti sunt, toti, numiti de el ? Vrei sa spui ca asta e democratie ? Cascati mai baieti ochii ! Asta e dictatura cu acte in regula ! Nu stiu daca pozitia pe care o ocupi trebuie sa fie chiar asta ! Guvernatorul, CSM, ICCJ, SRI, etc., etc. sunt toti numiti, unde e puterea poporului, Parlamentul, la munca, ca si guvernul, care un ministru de complezenta, pe cel al justitiei, care trebuie sa justifice funcia unui comisar european pe problema care nu vede ca democratia in romania e la cosul de gunoi !

19 septembrie 2012 20:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.