Primarii unor localităţi prahovene s-au gândit să-i invite pe oamenii de afaceri să investească în pământul ţării noastre.

Încă de la intrarea în comuna prahoveană Tomşani, oamenii de afaceri sunt invitaţi să cumpere terenuri. Mesajul "Aşteptăm investitori pentru terenuri!", care a fost postat pe numeroase pancarte, pare că-i atrage pe oamenii de afaceri.

Aceştia nu stau deloc pe gânduri când vine vorba de pământul ţării noastre, căci, în România, hectarul de teren agricol se vinde de opt ori mai ieftin faţă de media europeană.

În Olanda, de exemplu, un hectar de pământ depăşeşte 45.000 de euro, iar în Spania, se vinde cu aproximativ 10.000.

Până la sfârşitul anului trecut, străinii au cumpărat aproape 200.000 de hectare de teren arabil românesc. Cei mai mulţi investitori sunt italieni şi nemţi.

În prezent, străinii pot cumpăra terenuri din România dacă sunt rezidenţi sau sunt asociaţi într-o firmă cu capital românesc. Suprafaţa agricolă a României măsoară 15 milioane de hectare.

Din 2014 însă, străinii vor avea mână liberă să cumpere ogoarele româneşti.


Comentarii

Ahmed Kartal Bine ca l-am pus in cap pe tartorul vanzarilor, Ilan Laufer... el nu vinde decat "investitorilor"!

21 decembrie 2017 1:36

Stranepotul lui Vlad dracul -nicu VINDETI TOT PE DOI LEI SI APOI VOM DEVENI SCLAVI IPE VECIE PE MOSIILE NOILOR BOIERI OCCIDENTALI NUMITI MAI NOU INVESTITORI....DRAGI ROMANI NU VINDETI GLIA STRAMOSEASCA PENTRU CARE INAINTASII NOSTRI AU FACUT ATATEA JERTFE SI SACRIFICII

18 septembrie 2012 6:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.