Primul meci oficial de pe Arena Naţională s-a încheiat, iar speranţele României de a se califica la Campionatul European din 2012 sunt acum de domeniul fantasticului, practic nule. Tricolorii au remizat aseară cu Franţa, scor 0-0, după un meci mai degrabă defensiv. Arena a fost plină cu o oră înainte de startul meciului, spectacolul din tribune fiind extraordinar dar meciul a fost slab, iar gazonul a cedat după numai jumătate de oră de joc, afirmă CLICK.

55.000 de oameni au umplut până la refuz minunea răsărită din ruinele vechiului „23 august“, însă nu au rămas cu gura căscată decât datorită arhitecturii superbe a Naţional Arena. Pe un gazon care a început să se rupă în brazde după doar 10 minute de la primul fluier al arbitrului, remarcă JURNALUL NAŢIONAL, jucătorii României au arătat aproape la fel ca şi în ultimii mulţi, mulţi ani. Iar calitatea partidei cu Franţa, susţine GÂNDUL, a fost infulenţată şi de starea suprafeţei de joc. Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia. Primarul Sorin Oprescu, citat de PROSPORT, a luat poziţie imediat după meci şi a dat garanţii că gazonul va fi înlocuit pe cheltuiala firmei care s-a ocupat de montarea sa. „Nici nu discut! Gazonul se schimbă. E în garanţie şi firma care l-a montat trebuie să-l refacă până când va fi perfect“, a declarat Sorin Oprescu. Până atunci însă, presa franceză nu a mai avut timp să admire „stadionul de cinci stele“ de la Bucureşti şi s-a concentrat doar pe starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Naţională, comparat cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţă.

„Gazon blestemat“, a titrat L'Express: „Sub crampoanele jucătorilor, gazonul s-a rupt, arătând mai degrabă ca o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţe“. Cotidianul 20 Minutes, citat de MEDIAFAX, a precizat că Franţa este mai aproape de calificare, dar jocul nu oferă siguranţă. „Terenul a fost un adevărat câmp de cartofi“, a scris publicaţia amintită. Metro France a subliniat că terenul a fost groaznic. „Angajamentul românilor, unul superior, dar şi gazonul pe care până şi o echipă de liga a treia ar fi refuzat să intre, au complicat planurile băieţilor lui Blanc“.


Comentarii

lsksbbens kNdjuK , [url=http://gewajixbkgeo.com/]gewajixbkgeo[/url], [link=http://hpgvshsrtcza.com/]hpgvshsrtcza[/link], http://aabbwwftqyzd.com/

13 ianuarie 2012 14:54

sxrxztyifv fKU10i fdezbncvlamo

10 ianuarie 2012 14:13

jzadhkxun JTg3Pc , [url=http://qmtdofufmtyw.com/]qmtdofufmtyw[/url], [link=http://apufkxawnpqk.com/]apufkxawnpqk[/link], http://ixkhsdolftjj.com/

9 ianuarie 2012 14:54

hlkilmm N5xAmz inpeiwkgojvk

8 ianuarie 2012 11:04

Eagle It's good to get a fresh way of looikng at it.

8 ianuarie 2012 3:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.