Statul iranian are nevoie de "aproximativ un an" pentru a produce o bombă nucleară a afirmat secretarul american al Apărării, Leon Panetta. Aceast interval le-ar acorda americanilor suficient timp de reacţie, este de părere oficialul american, citta de AFP.

"Le va lua timp să producă (bomba) o dată ce au luat decizia (...). Asta durează aproximativ un an. Ceva mai mult de un an", a declarat Panetta pentru postul de televiziune american CBS.

"Astfel noi am putea, o dată ce ştim că au luat (această) decizie, să adoptăm măsurile necesare pentru a opri" fabricarea bombei, a adăugat el.

Marile puteri ale lumii suspenctează Iranul că vrea să se doteze cu arma atomică sub acoperirea programului său nuclear civil. Teheranul neagă categorica ceastă informaţie.

"Avem informaţii destul de bune despre ei. Ştim în general ce se petrece. În consecinţă, suntem atenţi la ele", a asigurat Panetta cu privire la Iran.

"Avem capacitatea de a-i lovi eficient, dacă va trebui să o facem (...). Avem forţele necesare nu numai pentru a ne apăra ci şi pentru a face tot ce este necesar pentru a-i împiedica să dezvolte programul de arme nucleare", a precizat Panetta.

În urmă cu trei luni, specialiştii americani au estimat la rândul lor că Iranul dispune de suficiente stocuri de uraniu îmbogăţit la 3,5 la sută pentru a avea în mai puţin de patru luni suficient uraniu puternic îmbogăţit pentru a produce o bombă atomică.

Între Statele Unite şi Israel au existat contradicţii puternice referitoare la Iran. Statul evreu solicită aliatului său să fixeze o "linie roşie" Teheranului pentru a-l împiedica să se doteze cu arma nucleară. Washington a refuzat să facă acest lucru.


Comentarii

Frankistain Am vazut la Gordon era f informat ca "S-a furat voturi 2 mil?! ...!?..." mai ales informatiile desprea armele chimice din Irak ce nu au fost gasite niciodata...nu mai zic de confuzia informatiilor de pe Wikiliks.

12 septembrie 2012 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.