Debitul afluent al Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş a înregistrat, duminică, valoarea de 3.300 mc/s, cu 500 mc/s sub media multianuală a lunii septembrie, de 3.800 mc/s, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Camelia Bărbuţu, a declarat că în aval de barajul Porţile de Fier II, situat la kilometrul 863+358, debitele au fost staţionare la Gruia şi în creştere pe sectorul Calafat -Tulcea.

'Conform prognozelor, în următorul interval de timp cotele Dunării se vor afla sub cotele de atenţie. Din lipsă de precipitaţii nivelurile apei vor cunoaşte unele oscilaţii', a precizat Bărbuţu.

Potrivit sursei citate, aceeaşi situaţie există şi pe râurile din bazinul hidrografic al Dunării, unde se înregistrează fenomenul de 'sec', iar debitele se află la valori cuprinse între 20-60% din mediile multianuale lunare.


Comentarii

kovergavrila_B Debitul Dunării este puternic influenţată de reducerea de populaţie din ţară şi din Bucureşti care contribuie cu câte 2 litrii de dejecţii de persoană în 24 de ore. Chiar şi cele 10 milioane de capete de animale lipsă contribuie la secarea Dunării.

10 septembrie 2012 0:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.