Magistraţii Tribunalul Bucureşti vor decide, mâine, dacă declară în insolvenţă trustul Realitatea Media. De data aceasta nu este vorba de una din cele 27 de cereri de intrare în insolvenţă depuse împotriva Realitatea Media de diverşi creditori ci de una formulată chiar de acţionarul majoritar al Realitatea Media, Elan Schwartzenberg, care în urmă cu trei luni anunţa investiţii de 100 milioane de euro. Televiziunea este îngenuncheată de datorii, după ce anul trecut a înregistrat o pierdere de peste 86,2 milioane de lei, susţine JURNALUL NAŢIONAL.

Tot anul trecut, Realitatea Media şi-a redus numărul de salariaţi de la 1.026, câţi înregistra în 2009, la 796 de persoane angajate. De asemenea, în 2010, cifra de afaceri a companiei a scăzut de la peste 127 de milioane de lei, cât înregistra în 2009, la 97,4 milioane de lei. Însă anunţul privind insolvenţa companiei ar putea fi o stratagemă pentru a-l îndepărta pe managerul Sebastian Ghiţă, potrivit unor surse din piaţă, citate de ADEVĂRUL. Pe de altă parte, constată NAŢIONAL, ar putea însemna, pe lângă o ruptură între managerul Sebastian Ghita şi actionarul majoritar Elan Schwartzenberg, şi pierderea licenţei de emisie a Realitatea Tv.

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft, aminteşte MEDIAFAX, a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. După mai multe luni de conflicte între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie , că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media. CURENTUL susţine că omul de afaceri deţine în prezent 82% din grupul media.

O companie ajunge la insolvenţă, după cum explică ADEVĂRUL, când se află în incapacitatea de a-şi plăti datoriile, iar din această situaţie se poate salva printr-un plan de reorganizare judiciară, dacă este aprobată de instanţă care desemnează un administrator. Acesta are scopul de a ajuta compania să depăşească problemele financiare. Dar problemele trustului Realitatea Media au început din 2009, susţine EVENIMENTUL ZILEI, când mai mulţi parteneri de afaceri au solicitat, în instanţă, obligarea societăţii la plata datoriilor. Un număr de 27 de cereri de intrare în insolvenţă au fost înregistrate la tribunal în ultimii doi ani.


Comentarii

. Elan Schwartzenberg e un hot care a venit aici sa fure. Atat.

21 iunie 2012 16:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.