Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu şi fost deputat PNL, Adriana Săftoiu, consideră că preşedintele şi premierul României, indiferent de numele lor, trebuie să ajungă la maturitatea de a trece peste orgolii pentru a coabita, scrie Digi24.

Rugată să comenteze care este mesajul pe care România îl transmite, din nou, instituţiilor europene, ca urmare a faptului că preşedintele şi premierul vor merge săptămâna viitoare separat la întâlniri oficiale la Bruxelles, Săftoiu spune că forurile europene sunt deja obişnuite cu această practică a reprezentanţilor României.

„Din păcate, desigur, ei spun care este cauza, faptul că preşedintele şi premierul fac parte din partide diferite, dar asta nu justifică în niciun caz, probabil pentru ei, şi nici eu nu cred că susţin această explicaţie, pentru că e nevoie de ceea ce preşedintele spunea înainte de decizia Curţii Constituţionale, de o coabitare. Ceea ce se întâmplă nu e neapărat o coabitare, ci cel puţin nu se mai ceartă, ca să zic aşa", adaugă Săftoiu.

„Nu e vorba numai de stabilitate, ci de o maturizare, dacă vreţi, a clasei politice (...) Eşti obligat ca politician să coabitezi cu acele formaţiuni pe care ţi le dă până la urmă cetăţeanul prin vot. Drept urmare, atât preşedintele, cât şi premierul, indiferent cine ar fi, nu vorbim doar de Traian Băsescu şi Victor Ponta acum, ar trebui să găsească acea formulă de coabitare care să nu scoată în evidenţă asemenea orgolii, până la urmă, sau vanităţi", este de părere membrul PNL.

Integral pe România LiberăComentarii

Bruno deci lasa-ne Bruno cu tampenii - in principiu, privind prezumtia de vinovatie, ai dreptate. Insa atunci cand acesta lege este folosita in mod abuziv de catre factori de decizie care pot influenta cursul cercetarilor(un Senator poate influenta culegerea probelor in colegiul sau pentru ca are toate instrumentele in subordinea sa), ar trebui ... daca nu demis, macar suspendat(asa cum se intampla in orice tara civilizata din lume), pana la rezolvarea cazului, lucru care nu numai ca nu s-a intamplat dar conducerea tarii, respectiv onor Guvern, a facut si front in jurul lui Dagnea atacand cu amenintari directe DNA-ul. Tu spui ca sunt PDl-ist. Nu este adevarat. Insa asa cum am criticat PDL-ul cand au fost la guvernare, asa critic acuma guvernarea actuala, deoarece numai cu o opozitie puternica si sanatoasa putem sa fim aparati de abuzurile pe care le fac ... intotdeauna si fara deosebire, toti cei ce ajung la guvernare cu o majoritate confortabila si cu convingerea ca nimic nu le sta in cale. Asa ca daca era vorba de un om obisnuit de pe strada eram de acord cu tine. Acuma vreau insa sa-l vad pe Dragnea suspendat pe parcursul cercetarilor. In folosul nostru al tuturor, deoarece altfel cand ma voi duce data viitoare la vot, nu voi fi convins ca va apare un alt Dragnea care-mi va face praf atat votul meu cat si viitorul copiilor mei ... si pe al copiilor tai bineinteles. Asa ca pune-te si gandeste inainte sa dai credit unuia dintre cei mai mari baroni locali din RO. Ca banii sigur ca nu i-a facut prin munca cinstita. Daca este vinovat sa scape. Daca nu, sa plateasca.

9 septembrie 2012 12:32

deci lasa-ne Bruno cu tampenii pt. Bruno: In cacatii de la DNA nu trebuie sa ai deloc incredere. Fac dosare politice, incalca legislatia fara nici o problema, iar partea cea mai grava: fac politica. In primul rand au luat ilegal listele, in al 2-lea rand ar trebui sa se abtina pana la decizia irevocabila a unei instante. Toti trogloditii pdl-isti faceti tamtam cu respectarea Constitutiei, dar o incalcati in mod flagrant impreuna cu presedintele vostru:art. 23 (11) Până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată. C. proc. pen., art. 52 Potrivit art. 52 C. proc. pen., care consacră prezumţia de nevinovăţie, orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă. În cazul în care probele referitoare la vinovăţie nu sunt certe, sigure, complete, ci există îndoială cu privire la vinovăţia inculpatului, se aplică regula in dubio pro reo, potrivit căreia orice îndoială operează în favoarea inculpatului, iar pe baza acesteia, soluţia ce se impune este achitarea inculpatului de către instanţa de judecată.

9 septembrie 2012 10:14

Bruno @GIGI - si pe cei 2,7 mil de romani cu drept de vot din diaspora, pe unde i-ai lasat ? Si de dragul adevarului citeste si despre cele 1,5 milioane de voturi fraudate(DNA), dupa care scoate le din calcului celor .... 7,4 mil. de romani care ... cica ar fi spus DA ... asa c-ati ramas doar 6 milioane. Oricum o invartesti, tot invartita se numeste ... asa-i?

8 septembrie 2012 15:02

GIGI Pentru eu: Ma gagauta, referendumul afost intre TB si POPOR. Culorile voastre politice nu ma intereseaza.

7 septembrie 2012 22:22

eu gigi vad ca esti un jeg de roman.asta a fost referndum facut de niste hoti prosti asa ca de teapa ta.presedintele ales a fost in 2009. jeguri ca felix,fenechiu,dragnea,nicolescu,mazareetc au vrut sa puna mana pe putere ca sa scape de puscarie.asa voi cu mintea scurta mai intai va documentati si dupa care sa veniti sa postati,usl-isti prosti.de fapt usl-ist=milog.milogii romaniei,asa ca pt voi,pt un pumn de bani care chipurile il primiti doar pana pe 9dec sunteti in stare sa-l puneti inapoi pe iliescu.

7 septembrie 2012 22:06

GIGI Ma firimitura aritmetica A3, daca din 19.3 mil. scazi 4 mil. de cetateni pana la 18 ani.Deci iti ramane 15.3 mil. votanti, acuma ma scade 8.5 mil. si vezi rezultatul, mai firimiritura!!!!!!!!!!!

7 septembrie 2012 21:30

A3 GIGI ca tot ziceai de franturi...... 8,5 mil din cat? .....futute-n mue de repetent la aritmetica

7 septembrie 2012 20:39

, nu cu cel PE CARE TI-L IA CETATEANUL, TOT PRIN VOT (ESTE DREPT, MULT MAI CONSISTENT) ! IA SPUNE, DOAMNA, IAR IYI POFTESTE INIMIOARA CEVA ? IA DE LA BASESCU !

7 septembrie 2012 20:34

GIGI Mare adevar doamna, dar nu cetatenii sunt vinovati, numai cei 6. Va mai amintiti cele 8.5 mil. voturi. Ce repede se uita, cand ne raportam la franturi. Inacceptabil doamna.

7 septembrie 2012 20:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.