Diabeticii ar putea fi scutiti de intepaturile zilnice provocate pentru a determina glicemia. Savantii au gasit o cale de a afla glicemia testand nu sangele, ci lacrimile.

Foarte multi bolnavi de diabet sunt nevoiti sa se intepe de la 2, la 10 ori pe zi cu testele sanguine obisnuite. Din cauza disconfortului cauzat de aceasta procedura, un numar mare de suferinzi nu-si masoara glicemia atat cat ar trebui.

Cercetatorii de la Universitatea din Michigan au creat un senzor care poate detecta nivelul de glucoza din corp prin analizarea probelor de lacrimi, informeaza DailyMail, in format electronic.

Studiul a fost efectuat pe iepuri in loc de oameni, dar a aratat ca glicemia depistata prin testul sanguin arata aceleasi valori ca si cea determinata cu ajutorul senzorului de lacrimi.

Savantii de la Jurnalul Chimiei Analitice au declarat ca, in curand, diabeticii vor putea sa foloseasca un test mai putin invaziv pentru a afla in ce stare se afla corpul lor.

Medicii sunt optimisti in ceea ce priveste testul si recunosc ca ar fi minunat daca suferinzii ar scapa de testul de sange, care sensibilizeaza foarte tare degetele si creste riscul unei posibile infectii.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Integral pe România LiberăComentarii

ecologist Pt. a produce lacrimi ar mai fi un mijloc:ceapa, sau usturoiul. Dupa aparitia lacrimilor, "catalizatorul" poate fi mancat. Se impusca astfel doi iepuri, pt. ca respectabilele legume citate, scad colesterolul.

12 noiembrie 2011 8:29

Privitor Dacă știau că diabetul afectează vederea, stai și te-ntrebi la ce-or fi făcut până acum!

11 noiembrie 2011 20:04

Vasile Intepatura in deget continua sa fie necesara...ca sa-ti dea lacrimile

11 noiembrie 2011 18:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.