Mugur Isărescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu conduc în topul încrederii, dar au pierdut teren în perioada crizei politice, potrivit sondajului realizat de IMAS pentru „Adevărul“.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, beneficiază de încrederea a 40,8% din români, potrivit unui sondaj realizat pentru „Adevărul" de IMAS în perioada 9-14 august. Pe locurile următoare se clasează premierul Victor Ponta (PSD) cotat cu 34,7% şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu (PNL), cu 33,1%.

Dan Diaconescu obţine 19,5% aprecieri pozitive, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este cotat cu 17,4%, preşedintele Traian Băsescu cu 15,4%, iar liderul PDL Vasile Blaga cu 12%. Potrivit datelor strânse de IMAS, scandalul politic din ultimele două luni i-a afectat pe cei mai populari protagonişti ai vieţii publice.

În luna iunie, înainte de suspendare, Mugur Isărescu era cotat cu 41,2% şi încrederea în guvernatorul BNR a continuat să crească, ajungând în iulie la 45%, în ciuda devalorizării leului. În schimb, încrederea în Mugur Isărescu a scăzut în luna august, când guvernatorul BNR i-a criticat pe politicienii care au declanşat operaţiunea de suspendare. Simpla „apropiere" de zona politică pare să fi contribuit la scăderea lui Mugur Isărescu la 40,8%.

Scandalul politic declanşat de USL în 3 iulie a influenţat serios imaginea premierului Victor Ponta, care a pierdut 11% în ultimele două luni de zile. În luna iunie, Ponta era pe primul loc în sondajul IMAS, având 45,8%.

În iulie, încrederea în Ponta a scăzut la 38,1% în condiţiile în care Guvernul a emis mai multe ordonanţe de urgenţă controversate, prin care se modificau regulile referendumului pentru demiterea preşedintelui sau se reduceau atribuţiile Curţii Constituţionale. În august, Ponta a ajuns la 34,7%.

Integral în Adevărul

Integral pe AdevărulComentarii

un dac PDL-eprelor de la fituica "Adevarul" cat mai mintiti ? Tolba voastra de minciuni ne-a intoxicat destul. Pacat, candva spuneati numai "Adevarul". Acum fituica voastra e buna la cosul de gunoi. Javre ordinare,servile ,nerusinate,veninoase.

6 septembrie 2012 9:45

votati PD-L sau pPDd!!!!!!!! USL a scazut de la 64 la 62% in timp ce PD-L a crescut de la 11 la 12%.

6 septembrie 2012 9:11

baltazar Hitler si mussollini ar fi mai indicati decit ceilalti in PNL

5 septembrie 2012 15:33

alegator CONCURS : Faceti loc!Faceti loc! Ca noi vrem pe primul loc! S-au inscris la concurs E.Nicolaescu,Ghise.,Mazare,Gadea,Fenechiu,Petre Roman si alti curat-murdar combatanti care cersesc un loc pe scaunele de la A3! Si dai .....si dai.....cu filozofii antenelor..ca-n '48 !!

5 septembrie 2012 10:28

revin Bai slugilor de la RL,stiti cum se prezentau in sondaje PDL-leprele voastre pe timpul DACILOR ? Voi le stiti pe toate asa ca urgent cautati in banca voastra de date si la fel de urgent un raspuns in fituica voastrasau internet . Mars javre ordinare sluganice,fanariote.

5 septembrie 2012 9:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.