Peste 2500 de suporteri ai Universităţii Cluj s-au strâns vineri după amiaza pe Bulevardul Eroilor din centrul municipiului Cluj-Napoca, unde au scandat, pentru a doua zi consecutiv, împotriva conducerii clubului şi deciziei managerului Anamaria Prodan de a muta clubul la Buzău.

Înarmaţi cu fulare, tricouri cu însemnele Universităţii, steaguri şi un banner cu mesajul „Cât e Clujul de frumos, fără U nu are rost", suporterii s-au strâns pe Bulevardul Eroilor şi au scandat injurii la adresa fostului finanţator Florian Walter, a Anamariei Prodan, dar şi împotriva primarul Emil Boc. „Emil Boc fă ceva, că aprindem Primăria", „U Cluj este viaţa mea", "Aici nu e Bistriţa, nu e nici Concordia, deci nu ne mai provoca", au fost doar o parte din scandările suporterilor.

După ce au scandat pe Bulevardul Eroilor, suporterii au plecat spre Primărie şi spre Cluj Arena. În faţa Primăriei Cluj-Napoca aproximativ 500 de suporteri s-au aşezat pe asfalt şi au intonat imnul Universităţii Cluj. Suporterii au continuat s-o înjure pe Anamaria Prodan şi i-au cerut, încă o dată, primarului Emil Boc să ajute echipa.

Protestul s-a încheiat pe Cluj Arena unde jucătorii Universităţii se antrenau. Suporterii au scandat numele antrenorului Cristi Dulca, a fostului antrenor Claudiu Niculescu, dar şi numele lui Silaghi.

Boc promite găsirea unor soluţii la U Cluj

„Împreună vom găsi soluții și chei legale pentru a proteja Universitatea Cluj. Banii de la Consiliul local pentru cele două cluburi clujene nu sunt cheltuiți. Sperăm ca la începutul sesiunii parlamentare proiectul de lege să primească votul pentru a putea face alocarea de bani. Solicităm sprijinul tuturor celor ce au o influență să pună pe ordinea de zi acest proiect", a precizat primarul Emil Boc.
Integral pe AdevărulComentarii

Bruno Nu stiu de ce nu se spune clar adevarul? FIFA face regulile. Una dintre ele este ca Oficialitatile locale(Primariile), nu au voie sa se amestece si sa faca "infuzii de finante" in echipele de fotbal. Este INTERZIS! Echipele trebuie sa fie sustinute doar de sponsori si aceia din sectorul privat! OBLIGAT doar Privat! Asa ca Primariile nu au voie sa sustina echipe de fotbal. Cine nu intelege asta are o problema. Echipele pot avea sponsori oricate firme din sectorul privat insa numai privat! Altfel s-ar considera ca echipele primesc subventii de la stat ceea ce este interzis de lege, si de Bruxelles si de catre FIFA. In loc sa planga pe la primarii, suporterii s-ar duce mai bine la firme din industrie si ar cauta sponsori. Oricum, ce cred ei ca noi, dupa ce ca nu avem fonduri pentru sanatate, invatamant, pensii samd, sa dam tot din buzunarul nostru bani pentru ca fotbalistii sa primeasca milioane de euro / an salarii!? Trebuie sa fim nebuni. Sa fie ca in occident, nu sunt sponsori, insemna ca nu are echipa cautare, asa ca sa intre in insolventa. Oricum Clujul are 1 echipa (CFR). Cate mai vor? SI din banii cui? AI poporului? Pai atunci sa se stranga toti fanii echipei si sa doneze regulat bani pentru intretinere stadiona, pentru salariile fotbalistilor si pentru utilitati. Si atunci vor avea echipa. Altfel eu nu sunt de acord sa platim bugetele locale si de stat pentru salarii de fotbalisti. Oameni buni, acesta este capitalismul. Are echipa cautare, primeste fonduri de la sponsori .. nu are cautare, este scoasa de pe lista. Simplu !

1 septembrie 2012 17:37

tarfulete in ...sport! asa va trebuie daca mafioti ca sandu si militica sunt,inca,in libertate!

1 septembrie 2012 8:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.