Aproape 50 de taximetrişti au fost sancţionaţi contravenţional, iar 12 certificate de înmatriculare au fost reţinute din cauza unor defecţiuni tehnice constatate la maşini, în urma controalelor efectuate joi la Aeroportul Otopeni, informează Poliţia Română.

Din totalul celor 47 sancţiuni aplicate, 24 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul, pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, potrivit sursei citate.

Acţiunea s-a desfăşurat, între orele 12.00 şi 16.00, pe traseele dinspre/către aeroport, în zonele de debarcare şi de preluare a pasagerilor şi a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Inspectorii din cadrul Biroului Român de Metrologie Legală, pentru încălcarea prevederilor O.G. 20/1992 privind activitatea de metrologie, au aplicat o sancţiune contravenţională şi, ca măsură complementară, au reţinut aparatul de taxat.

La controale au participat, alături de poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Transporturi, specialişti de la Protecţia Consumatorului, Registrul Auto Român şi Autoritatea Rutieră Română.

Acţiunea de joi a venit la două săptămâni după ce o tânără japoneză a fost acostată în Aeroportul "Henri Coandă", urcată într-un taxi şi dusă până la marginea unei păduri din Corbeanca, unde a fost tâlhărit şi ucisă.


Comentarii

aero...poarta Ar fi bine sa fie inlocuiti toti taximetristii din cand in cand cu altii (la fel de verificati). Astfel nu vor putea fi "mana in mana" cu cei din aeroport, si nu se vor putea ocupa cu tot felul de lucruri ilicite (furt din bagaje, schimb valuta, plasare fete, etc. ).

31 august 2012 11:15

Cucsialtapasare Adica: 49,5 !!! Ha, ha, ha!

31 august 2012 9:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.