O adresa. Atat au primit ieri judecatorii constitutionali din partea Guvernului, desi au cerut in repetate randuri listele electorale permanente. Documentul guvernamental, in baza caruia Curtea Constitutionala urma sa decida daca referendumulul este sau nu valid, le da si mai multe batai de cap judecatorilor.

liste electorale 300x300 Curtea Constitutionala da examen la algebra cu datele trimise de Guvern Dupa ce a studiat pret de o ora adresa venita de la Palatul Victoria, presedintele CCR, Augustin Zegrean, s-a lasat pagubas, preferand sa plece acasa.

Listele electorale, periate de MAI

Ca sa elimine orice speculatie pe tema, premierul Victor Ponta a decis sa prezinte personal datele pe care Guvernul le-a transmis CCR. Astfel, potrivit lui Ponta, 34.654 de persoane trebuie radiate de pe listele electorale permanente, 512.379 au actele de identitate expirate, in timp ce 3.052.397, din care nu se stie exact numarul minorilor, sunt in strainatate. ”Din datele MAE, primite pana acum de la institutii straine sau de la misiunile diplomatice, totalul cetatenilor romani cu drept legal de sedere in alte tari este 3.052.397 de persoane. Datele primite din 17 tari arata ca acolo sunt 1.101.809 cetateni romani majori, insa datele primite din alte state nu precizeaza cati sunt majori si cati sunt minori”, a explicat premierul, lansand o provocare la adresa judecatorilor constitutionali: sa decida ce se intampla atat cu romanii aflati in strainatate, cat si cu cei care au actele de identitate expirate. In incheierea interventiei sale, seful executivului a declarat ca, in cazul in care CCR invalideaza referendumul, singura solutie constitutionala este intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni. ”Daca maine sase dintre judecatorii CCR decid sa invalideze referendumul nu exista decat o singura solutie constitutionala, chiar daca este o solutie nedreapta pentru majoritatea absoluta a romanilor, pentru 8,5 milioane de romani, si anume domnul Basescu se intoarce la masa verde, cum a zis ca nu vrea, la masa bucatelor de la Cotroceni. Alta solutie nu exista”, a afirmat Ponta.

Blaga: Guvernul ii zapaceste pe judecatori

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a acuzat Executivul ca incearca sa ”confuzeze” in continuare Curtea Constitutionala. Mai mult, Blaga a precizat ca la referendumul din 29 iunie, 482.219 cetateni romani cu drept de vot si cu domiciliul in strainatate nu au figurat in listele electorale permanent, desi dispozitiile legale prevad ca acestea trebuie inscrise in liste. ”Chiar si in aceste conditii, prim-ministrul Victor Ponta a fost nevoit sa recunoasca ca nu poate radia din listele electorale permanente mai mult de 34.364 persoane decedati, cei care si-au pierdut cetatenia sau si-au pierdut drepturile electorale”, a afirmat liderul PDL.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.