Guvernul Ponta a răspuns luni seara solicitării Curţii Constituţionale privind transmiterea "numărului persoanelor înscrise în listele electorale permanente, actualizate până la data de 10 iulie 2012".

Potrivit premierului, au fost radiate de pe listele electorale permanente 34.654 de români, adică persoane decedate, persoane care şi-au pierdut dreptul de vot sau persoane stabilite în străinătate. Cifra este prea mică însă pentru a avea un impact asupra cvorumului necesar pentru demiterea preşedintelui Băsescu. De aceea, Guvernul Ponta a decis să trimită CCR mai mult decât i se ceruse, în speranţa ca marţi judecătorii Curţii, influenţaţi de abundenţa de informaţie primită, să coboare pragul electoral. Concret, premierul nu şi-a permis ştergerea a circa 2 milioane de români cu drept de şedere în străinătate (din cele 3 milioane din scripte, adulţi plus minori) şi a celor circa 500.000 cu acte de identitate expirate.Integral pe GândulComentarii

Igor Din acei 8,5 mln de romani scoate voturile inzecite, si, nedumeritule, vei capata la vre-o 20 procente din electorat. Iata cam atati "nedumeriti" si doresc suspendarea lui Basescu. Chiar si pentru cele mai avansate democratii cifra este destul de mica, dara pentru cea fragila din Tara, nici nu mai vorbim. Vlah, de ce numai vot obligatoriu? La parnaie, sau in camere de gazare cu ei, nu? pentru punctul 2 ma abtin, caci prea delirant este. 3-5 sunt pur si simplu niste baiguieli la poarta tavernei, si atat.

21 august 2012 21:44

Vlah Ce ar trebui sa invatam din tot ce s-a intamplat ? 1. Votul ar trebui sa fie obligatoriu ca sa evitam posibilitatea de boicot ca forma de exprimare a vointei si discutiile despre legitimitatea rezultatului sau cvorum. 2. La cvorum ar trebui inclusi TOTI cetatenii romai, cu drept de vot in alegerile sau referendumul respectiv. Pe liste permanente sau suplimentare, daca ai drept de vot, votul trebuie luat in calcul si la rezultat si la cvorum. Altfel ajungem in situatia penibila sa alegem cu 120%. La locale au drept de vot cei cu domicilu permanent in Romania. La parlamentare si prezidentiale toti romanii cu drept de vot, din tzara sau strainatate. Asa ar fi logic si foarte clar pentru toata lumea. 3. Respectarea legilor este un lucru bun. 4. Circul si interpretarea legilor cum le convine politicienilor nu ne aduce nici un folos. 5. Rostul alegerilor este sa ne spunem parerea si sa alegem ce vrem fara sa destabilizam sistemul. Sane folosim de ele cum se cuvine si cand trebuie, nu cand ii convine lui X sau Y.

21 august 2012 19:16

nedumeritu dar cum se ingroapa 8500000 de romani?

21 august 2012 16:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.