Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a transmis astăzi că testarea pentru COVID-19 va fi inclusă în certificatul verde.

„Încercăm o întoarcere la normalitate și o întoarcere la un parteneriat cu populația. România a luat aceste măsri, care par măsuri de relaxare: prelungirea programului agenților economici cu o oră, mărirea gradului de ocupare a sălilor la 50% de la 30%, renunțarea la restricțiile de circulație din timpul nopții și, un lucru care cred că duce la eliminarea unei discriminări, accesul pe baza certificatului electronic covid care include de data aceasta și testarea”, a declarat Alexandru Rafila.

Mai mult, formularul de localizare al pasagerilor va deveni obligatoriu și în România, a anunțat, ieri, Alexandru Rafila.

„Ieri am fost la reuniunea miniștrilor Sănătății din UE și, dincolo de îngrijoarea legată de noua tulpină Omicron, care recomandă statelor membre instensificarea campaniilor de vaccinare și introducerea de către toate statele membre a acelui formular de localizare al pasagerilor. Va deveni obligatoriu în cadrul UE și e bine ca noi să operaționalizăm acest lucru, până pe data de 20 decembrie.

(...) Sunt trei spitale regionale care ar trebui să demareze proiectarea. Este vorba despre Iași, Craiova și Cluj. Pentru Iași, am înțeles că s-a semnat contractul pentru proiectare. Urmează ca în cursul acestei luni, dacă nu, luna viitoare, să se semneze și pentru Cluj și Craiova și să vă dau un raport mai detaliat referitor la acest subiect, dar și la modul de derulare a diverselor tipuri de programe, de proiecte cu fonduri de la Banca Mondială sau fonduri nerambursabile în cadrul Ministerului Sănătății.

Sunt, cred, întârzieri acolo și trebuie să știm unde plecăm, pentru că renunțăm sau nu suntem capabili să utilizăm niște resurse pe care le avem la îndemână și care trebuie, în mod evident, operaționalizate și cred că în cursul anului 2022 am putea să avem primele rezultate palpabile”, a declarat Alexandru Rafila.


Comentarii

@Fara N Te contrazic."Noaptea mintii" poate sa o aiba cineva care are minte .In cazul " respectabilului" politician si ...medic, nu e cazul.

8 decembrie 2021 17:12

Fara N. noapte mintii,cum poate fi o testare egala cu vaccinarea,poate daca se repeta testul dupa fiecare expirare de valabilitate. fieca

8 decembrie 2021 15:52

Fara N. noapte mintii,cum poate fi o testare egala cu vaccinarea,poate daca se repeta testul dupa fiecare expirare de valabilitate. fieca

8 decembrie 2021 15:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.