Benzina și motorina se vor scumpi, de la 1 ianuarie, după ce Guvernul a majorat nivelul accizelor care vor fi practicate în 2022.

Nivelul accizelor aplicabil în anul 2022 a fost stabilit prin „actualizarea cu creşterea preţurilor de consum comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică”, arată Ministerul Finanţelor. Potrivit Codului fiscal, accizele la carburanți se ajustează la începutul fiecărui an.

Pentru benzina fără plumb, nivelul accizei crește cu 65,59 lei (3,55%), de la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri de benzină la 1.892,72 lei. Așadar, litrul de benzină se scumpește cu 6,5 bani fără TVA, adică cu 7,7 bani cu tot cu TVA.

Pentru motorină, acciza crește cu 60,11 lei (3,28%), de la 1.674,55 lei la 1.734,66 lei. Așadar, litrul de motorină se scumpește cu 6 bani fără TVA, adică cu 7 bani cu tot cu TVA.

Integral pe EconomediaComentarii

Asta-i Normalitatea României !.... Sunt Nomenclaturi pe bază de Dinastie cu venituri colosale de la stat.....Cei cu Pensii Speciale și unii care le mai cumulează și cu Salarii Nesimțite tot de la Stat.....Ei sunt cei ce burdușesc charterele aviatice în vacanțe către Maldive și Tenerife.....Această Aristocrație Funcționărească și Judecătorească ce sufocă Statul Român !!!....Plătiți proștilor și mămăligarilor de români cât mai multe și mari Taxe și Impozite la Buget ca să aibă aceste Dinastii Bugetare să se îndestuleze !....Păi Parlamentarii din ce bani să se excursioneze la Dubai sau în alte Zone Exclusiviste ?!....Trebuie bani, nu glumă ca atunci când crește Salariul Minim pe Economie prostimea să ia cu 100 Lei în plus iar demnitarii cu 500 Lei.....și-s și nenumărați, cu nemiluita de Demnitari .....Vă așteaptă de la 1 ianuarie 2022 mărirea accizelor la combutibili de parcă prețurile la pompă nu-s și așa foarte mari !.....Fraierilor de români !!!.....

8 decembrie 2021 14:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.