Cercetătorul Octavian Jurma atrage atenţia că numărul de cazuri Omicron se dublează în mai puţin de patru zile 4 zile, potrivit datelor din Africa de Sud. Medicul afirmă că în România valul 5 va veni în ianuarie, el estimând că se va ajunge şi la peste 32.000 de infectări noi zilnice, dacă guvernul nu va lua măsuri preventive la timp.

Şi doctorul Adrian Marinescu susţine că e vorba doar de timp până când numărul infecţiilor va creşte. „.E vorba doar de timp. Că sunt primele cazuri, diagnosticate, cele 2, 3, că avem şi pe lângă e clar, cum nu trebuie să facă nimic cetăţeanul faţă de ce a făcut, trebuie doar să ştie că e în pandemie şi că într-adevăr această variantă virală cu o mare probabilitate se va transmite, se va extinde, probabil cam peste tot….

Imunizarea cu serurile existente acum este în continuare foarte importantă, chiar şi dacă încă nu avem un update al vaccinului pentru varianta Omicron”, a explicat medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase ”Prof.dr. Matei Balş” din Capitală.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.