Drepturile pot fi restrânse în situaţii de criză, a declarat Klaus Iohannis, marţi, în faţa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele a vorbit despre necesitatea unei justiţii independente şi despre subiectele fierbinţi pe care trebuie să le rezolve actualul ministru şi parlamentarii.

"În situații de criză, statele sunt nevoite să ia măsuri imediate pentru a proteja interesul general, viața și sănătatea cetățenilor, măsuri care implică uneori restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale, în condițiile stabilite de Constituție și de obligațiile internaționale ale României.

În acest context, misiunea justiției de a se asigura că restrângerea temporară a unor drepturi și libertăți este justificată și vizează doar protejarea sănătății cetățenilor devine cât se poate de importantă.

Justiția consolidează încrederea în stat și reamintește fiecărui cetățean că nimeni nu este mai presus de lege. De aceea, într-o perioadă în care societatea este mai polarizată decât în alți ani, răspunsul prompt și profesionist al sistemului judiciar în a restabili pacea socială este esențial.

Fac un apel astăzi, în fața plenului CSM, să folosiți întreaga dumneavoastră experiență pentru ca România să facă pași concreți în această direcție. Consiliul Superior al Magistraturii, prin rolul său constituțional, este un vector esențial în procesul de reformare a sistemului judiciar", a spus, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.


Comentarii

Florea Nicolae PAS CU PAS v-am dus de nas!

8 decembrie 2021 14:07

pensionar Mutalaul , nu stie vorbi , el citeste ce-i scriu altii.

8 decembrie 2021 7:17

ABCD OMICRON virus contagios de 10 ori mai puternic, decat virusurile anterioare, necesare sunt restrangerea drepturilor de adunare, de aglomerare - la Craciun si Anul Nou, nici vorba sa se permita "relaxare" = moarte. Restrangerea drepturilor si libertatilor de circulatie si adunare - pt protejarea de Omicron.

8 decembrie 2021 6:28

Atenție! Vorbesc Eu! Adică mă cac pe gură, pentru că așa vreau eu, ce pula, mea nu e clar aici? V-am ciuruit, proștilor! Pe toți cei care m-au ajutat, i-am futut cu pula îndoită, ce să-i faci? Pe Crin Antonescu l-am futut și am câștigat președinția atât la PNL cât și a țării. Pe Ludovic Orban l-am futut, chiar dacă și el m-a ajutat să devin Chiparos Vodă de la Cotroceni. Partidul care și el m-a ajutat, adică PNL-ul, l-am futut și pă ăsta, ca să se poată ridica din nou PCR-ul, pardon noul neo-marxist PSD din nou și din totdeauna. Pe Florin Cîțu l-am futut, acum el nu mai e decât premier la nimic, iar președinte al PNL n-o să mai fie multă vreme. Țara am futut-o, pentru că am adus Groparul României adică PSD-ul la guvernare ca să-și bată joc iar de țară și de națiune, ce pula mea nu e clar aici? Acum, să vă spun sincer, pe mine mă cam doare-n pulă de țară și de nație, am ajuns Chiparos Vodă la Cotroceni pe tronul țării 10 ani, după care o să mă facă ăia mari din UE și din mUE iar ceva mare p-acolo, păi cum pula mea să nu mă doară-n pulă? Ș-acu, ce pula mea vreți? Să mi-o tai dărăbi c-așa vreți voi? Mai dă-vă-n pula mea de aplaudaci amărâți! Cu respect, Klaus Werner Iohannis, adică Chiparos Vodă dă la Cotroceni

8 decembrie 2021 3:25

Dan Cică justiția este independentă, dar acest domn, de poziția pe care pur și simplu întâmplător, printr-o greșeală a democratie este acolo, le sugerează ce să facă .El caută prin vorbe meșteșugite să-i pună sub picior pe toți, așa cum a făcut cu Patriarhul.

7 decembrie 2021 19:19

Klaus W. I.: si în primul rând Justitia trebuie sa fie INDEPENDENTA DE MINE (si de de-alde mine, n.m.) precum si de co-calarii mei masuristi-exceptionalisti & masurizde exceptionalizde.

7 decembrie 2021 18:15

ABCD - RECTIFIC - O'MACRON e de (minimum) 10.000.000.000.000 de ori mai "puternic" decât tulpina, staminele, petalele si frunzisul lu' DELTA - asa ca Justitia trebuie aservita, ca sa nu mai scuipe în EURO-ciorba.

7 decembrie 2021 18:11

ABCD OMICRON virus contagios de 10 ori mai puternic, decat virusurile anterioare, necesare sunt restrangerea drepturilor de adunare, de aglomerare - la Craciun si Anul Nou, nici vorba sa se permita "relaxare" = moarte. Restrangerea drepturilor si libertatilor de circulatie si adunare - pt protejarea de Omicron.

7 decembrie 2021 16:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.