Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, de la ora 13:00, într-o şedinţă solemnă, dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei. Președintele PSD Marcel Ciolacu a cerut o reformă constituțională, spunând că documentul ar trebui „să reflecte un model de stat conform cu nevoile societății actuale”.

Președintele Camerei Deputaților spune că se impune „o clarificare a atribuțiilor președintelui” și că e nevoie de „reglementarea moțiunii constructive de cenzură” și „limitarea practicii excesive a OUG”. Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că normele constituţionale vor trebui ajustate la realitatea pe care o trăim iar vârsta la care se poate vota ar trebui redusă la 16 ani, „așa cum este tendința în multe țări europene”. Președintele Senatului a mai spus că „multe alte subiecte trebuie abordate cu maturitate”, precum problema traseismului politic, reforma administrativă, conflictele de natură constituțională și implementarea referendumului pe Justiție din 2019.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, luni, în şedinţă solemnă dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare.

Integral pe Digi24Comentarii

Căcâţul F.: Mda, o alta "tendință în multe țări europene” e să-i ameninti pe catateni cu diverse samavolnicii, pâna ajung sa iasa din locdaun în strada si dea foc la ce nimeresc - si aici am putea, zic eu, sa ne aliniem la "valorile" lu' alde Ursula, nu?!

7 decembrie 2021 10:51

Paulus: bine, dar EURO-maimutzele pot sa coboare mâine vârsta la ... 2 ani si 8 luni, si noi ce ne facem?! Ce-ar fi s-o coborâm noi primii, la 1 an si 3-4 luni, ca sa le luam fata si sa ne fukcem mai "democrati" decât ei?! Cu respect, P.

7 decembrie 2021 10:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.