Comisia Europeană a stabilit noi reguli pe piaţa RCA, dând însă răgaz statelor membre să transpună în legislaţia naţională Directiva europeană 2.118/2021, publicată săptămâna trecută în Jurnalul Oficial al UE. Directiva trebuie transpusă în legislaţia naţională până în 23 decembrie 2023, se mai arată în documentul citat.

Printre noile reguli stabilite la nivel european se numără creşterea limitei minime de despăgubire pentru daunele materiale înregistrate de şoferii păgubiţi în accidente rutiere acoperite de RCA de la 1,22 milioane de euro în prezent, la 1,3 milioane de euro. Limita pentru plăţile aferente vătămărilor corporale şi daunelor morale urcă la 6,45 milioane de euro, de la doar 6,07 milioane de euro în prezent.

„Fără a aduce atingere garanţiilor de o valoare mai mare eventual stabilite de statele membre, fiecare stat membru solicită ca sumele pentru care este obligatorie asigurarea menţionată la articolul 3 să fie de minimum:
- în cazul vătămărilor corporale: 6 450 000 EUR per accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, sau 1 300 000 EUR pentru fiecare persoană prejudiciată;
- în cazul daunelor materiale, 1 300 000 EUR per accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.