Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul CNCAV, a vorbit despre Omicron. El spune că cea mai mare problemă o reprezintă transmisibilitatea.

În cadrul unei emisiuni de la Aleph News, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul CNCAV, a declarat că Omicron este cea mai adaptată variantă care există şi are peste 30 de mutaţii.

„Prima problemă a Omicron este transmisibilitatea. A doua problemă: ocoleşte sau nu vaccinarea? A treia problemă: îmbolnăvirile mai grave. Nu ştim acum toate răspunsurile despre Omicron. Omicron este mai transmisibilă decât varianta Delta. În Africa de Sud, Omicron a generat o creştere exponenţială. În provincia din Africa de Sud, peste 60% dintre persoane trecuseră prin boală. Omicron poate să ocolească anticorpii. În 2-3 săptămâni vom afla dacă anticorpii pot neutraliza virusul. Omicron poate deveni tulpină dominantă. Vaccinarea protejează în continuare faţă de formele severe de boală. Şi persoanele trecute prin boală sau vaccinate vor răspândi virusul. Va fi nevoie de un alt set de măsuri. Nevaccinaţii sau cei care nu au fost expuşi bolii vor avea risc de îmbolnăvire. De aceea trebuie accelerată campania de vaccinare”, a spus dr. Gheorghiţă.

Integral pe GândulComentarii

x OMICRON virus contagios de 10 ori mai puternic, decat virusurile anterioare, necesare sunt restrangerea drepturilor de adunare, de aglomerare - la Craciun si Anul Nou, nici vorba sa se permita "relaxare" = moarte. Restrangerea drepturilor si libertatilor de circulatie si adunare - pt protejarea de Omicron.

8 decembrie 2021 8:04

John Domnule viitor General, functie pe care o veti primi de la seful dumneavoastra in curand pentru merite deosebite, va aduc la cunostiinta faptul CA puteti fi condamnat , impreuna cu cei care va conduc , la inchisoare pe viata pentru crime impotriva umanitatii cat si pentru lupta impotriva interesului national. Va Rog sa spuneti oamenilor exact cum se comporta aceasta tulpina , care Este diferenta dintre aceasta tulpina si precedentele , Cate persoane au decedat in urma contaminarii , Cate persoane vaccinate s-au contaminat sau decedat in urma aparitiei acestei tulpine la nivel Mondial. Ceea ce doriti sa faceti Este genocid medical si subminarea economiei nationale.Veniti cu explicatii medicale mediocre primite pe email.

7 decembrie 2021 16:26

As fute-n cur un negationist! Sa-i intaresc imunitatea... ...

7 decembrie 2021 13:25

Apel la bun simt In Africa de Sud au mutrit ieri egzact 1 oameni din cauza Omicron.

6 decembrie 2021 16:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.