Oamenii de ştiinţă sud-africani au concluzionat, după prima fază a studiilor, că vaccinurile împiedică omicron să provoace o formă gravă de Covid-19, relatează El Pais.

Datele preliminare ale studiului, prezentate Parlamentului, semnalează că testul PCR permite aflarea faptului că infecţia este cu noua mutaţie a coronavirusului fără să fie nevoie de secvenţierea genomului. NGS-SA (Network for Genomic Surveillance in South Africa) a prezentat miercuri după-amiază în faţa Comisiei pentru sănătate a Parlamentului ţării datele iniţiale ale studiului privind omicron. Reprezentanţii reţelei au asigurat că se concentrează pe transmisibilitatea şi efectul asupra imunităţii dat de vaccinuri.

„Mare parte din populaţie obţine imunitate cu vaccinuri sau trecând prin boală, astfel este complicat de spus care va fi evoluţia. Genetica omicron este complet diferită de cea a delta sau a altor variante anterioare”, a spus Richard Lessels, expert în boli infecţioase.

Integral pe AdevărulComentarii

Nea Costel Care oameni de stiinta sus africani? Sud Africa sub conducerea negrilor a ajuns o cocina , un ghetou.

5 decembrie 2021 11:49

@3 decembrie 2021 19:02 Încă odată cu postările tale idioate fără fundament științific se confirmă că Netul și Rețelele de Socializare au făcut ca ”Prostu Satului” să se creadă ”Mare Influiencer” și să-și dea importanță....când se vede de la o poștă că n-are educație și pregătire....adică habar n-are de nimic !....doar se dă important pe Net !....Inteligența și Cultura se formează prin școală !....Nu poate un Prost să influiențeze masele că este recunoscut imediat cât e de prost !....

4 decembrie 2021 13:53

@@ @ Dragă Muistule Paulus alias dragă Muie Paulus, vezi că mă confunzi p-acolo. Tu, dacă din întâmplare nu ești vaccinat contra covid și vei supraviețui, vei deveni maimuțoiul antropoid neomarxist pe care-l visezi în coșmarele tale neo-marxiste. Nu pot la final decât să-ți dau muie, pentru că numai atâta meriți. Muie!

3 decembrie 2021 22:52

@@ Ai dreptate, dragă Muie, de aia africanii, precum și triburile amazoniene și cele polineziene vor fi cele care vor asigura supraviețuirea speciei umane super-sapiens și nu evreii îndopați cu doze peste doze. Dacă, din întâplare, tu vei supraviețui măcar o mie de ani, te vei închina unei maimuțe antropoide cu educație super corectă politic, faza cea mai evoluată a neomarxismului.

3 decembrie 2021 19:02

@3 decembrie 2021 13:21 Nea ”Caisă”, ceea ce nu știi tu este că nu se compară Sistemul Imunitar al Africanilor cu cel al Europenilor și Americanilor.....În primul rând ei nu prea au Supraponderali....Și populațiile lor sunt mult mai tinere.....Au mult mai dezvoltat natural Sistemul Imunitar....Africanii sunt ”mai de fier” datorită vieții și mediului ostil în care trăiesc....Corpul lor este mult mai rezistent la bacterii și viruși....Ar fi trebuit să ști asta decât să ”compari mere cu pere” !.....

3 decembrie 2021 17:59

Mii de scuze! În postarea de mai jos mi-a scăpat o eroare inadmisibilă! În partea de știre despre USA, nu e vorba despre o diferență de două milioane de decese în plus în trei trimestre din 2021 față de întreg anul 2020, ci de aproape două mii. Fiind foarte grăbit să rezolv o altă treabă, am făcut trimiterea fără să recitesc. Nah!

3 decembrie 2021 14:03

împiedică pe dracu (vaccinurile) cazurile grave de Covid!!! În Engliterra, bilanțuriel lunare arată că decesele din rândul vaxcinaților sunt copleșitor mai mari decât în ale nevaccinaților. În mândra USA, (puțin peste 60% rata de vaxcinare) în trei sferturi din anul 2021, numărul total al deceselor a fost cu circa două milioane mai mare decât în tot anul 2020, când rata de vaxcinare era, practic, zero! Iar până la finele lui 2021 încă mai ecce. Sigur, o parte din aceste decese în plus din 2021 se poate datora și morților naturale, dar, indiscutabil, grosul se datorează procesului de vaxcinare. Să luăm și cazul Nigeriei, țară africană cu 210 milioane de locuitori, un sistem de sănătate nu dintre cele mai performante și 0% vaccinați! Ei bine, bilanțul deceselor de Covid a fost de aprox. 2.500 în DOI ani de zile. Rata de vaccinare a întregii Africi este 3%, iar viața africanilor se derulează ca și când n-ar exista pe undeva vreo pandemie!!! Prin urmare, dragi tovarăși și naș Floreo de la in-ADEVĂRUL, cântați la altă masă despre concluziile „specialiștilor” africani cum că „vaccinurile ar împiedica Omicron-ul să provoace cazuri grave de Covid”!

3 decembrie 2021 13:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.