Reprezentanţii Puterii şi liderii Opoziţiei nu au dat ochii unii cu alţii de Ziua Naţională, moment de sărbătoare în care Klaus Iohannis a cerut Cabinetului Ciucă să accelereze reformele şi a justficat „soluţia atipică“ pentru guvernare, alianţa PSD-PNL.

Aproximativ 1.500 de militari au participat la parada militară de Ziua Naţională, organizată în arealul Arcului de Triumf, loc unde au fost prezenţi şi cei mai importanţi oameni în stat, de la Klaus Iohannis (preşedintele României) până la Marcel Ciolacu (preşedintele Camerei Deputaţilor). Politicienii nu au avut discursuri la evenimentul care a durat doar aproximativ 40 de minute, însă de la primele ore ale zilei de miercuri au transmis mesaje de unitate pentru români, au apreciat personalul sanitar şi şi-au exprimat optimismul privind un an 2022 mult mai bun.

Tăcerea lui Iohannis

Klaus Iohannis a mers la parada naţională de la Arcul de Triumf, acolo unde a stat alături de liderii PSD şi PNL, precum şi de premierul Nicolae Ciucă. Şeful statului nu a mers să dea o declaraţie de presă, aşa cum obişnuia în anii precedenţi, fie că era în momentul postelectoral din 2019, când fusese reales pentru al doilea mandat, fie că era în 2020, când partidele erau în prag de alegerile parlamentare din 6 decembrie. De altfel, ultimul moment în care Klaus Iohannis a luat întrebări a fost pe 22 octombrie, la Bruxelles. De atunci, preşedintele României a avut doar intervenţii publice unidirecţionale.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.