Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității împotriva COVID-19 ca reacție față de răspândirea rapidă a noii tulpini a virusului, Omicron, în țările din blocul comunitar, a declarat miercuri șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit The Guardian.

„Este nevoie de discuţii şi de o abordare comună, dar este o discuţie care trebuie purtată”, a declarat Von der Leyen, subliniind că exprimă o „opinie personală”, întrucât competenţele în materie de sănătate în UE aparţin „în totalitate” statelor membre.

Cu toate acestea, politicianul cu pregătire medicală a evidenţiat natura excepţională a situaţiei, cu o creştere rapidă a infecţiilor în mare parte din UE şi rate scăzute de vaccinare în multe state, în ciuda faptului că vaccinurile sunt disponibile, spre deosebire de multe alte părţi ale lumii. Doar 66,2% din populaţia totală a blocului este complet imunizată.

Integral pe UniversulComentarii

Dan Ofrim: la urma urmei, nu e primul caz în care EURO-scroafa da sa fuga cu cutitu' în gât asa ca nu va pierdeti cu firea si asteptati ca hemoragia sa-si produca efectul. Cu respect, D.O.

1 decembrie 2021 22:33

Elvis Acolo vor să ajungă să-i vaccineze pe toți. Acum chiar îmi pun întrebarea, ce ne-au introdus ăștia in corp de vor ca toți să fie vaccinați? De ce atâta insistență ? Sunt oameni care chiar ei a spus înainte că având anumite afecțiuni nu trebuie să se vaccineze, acum de ce să-i obligi?

1 decembrie 2021 20:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.