Cu școlile semi-închise și certificatul verde amânat fără termen, președintele Iohannis și adevăratul său guvern sărbătoresc 1 Decembrie cu fast. Și medalii fără număr pentru generalii omniprezenți în viața publică. Eventual și cu niște fasole festivă, pe unde se milostivesc primarii. Între timp, o nouă lume se construiește pe lângă noi, dar România se pregătește de un nou retard istoric, cu reformele abandonate încă trei ani.

Automobilul electric, industria bateriilor, digitalizarea, inteligența artificială, schimbarea din temelii a educației – toate sunt realități pe care le vedem din Ungaria până în Anglia, din Italia în Norvegia. Aproape nimic din toate acestea nu e pe agenda noii Puteri de la București. O putere tot mai militarizată, care sperie cu reflexele sale de conservare a unui status-quo ce împinge tot mai mulți români spre emigrare.

O alianță împotriva firii, pe care votanții de ambele părți au respins-o la alegerile din 2020, dar care a fost forjată de președintele Klaus Iohannis. Aflat la apogeul puterii sale și la minimul istoric al legitimității, Iohannis s-a transformat într-un conducător perfect rupt de popor, care fuge de orice întâlnire nemijlocită cu cetățenii ori cu opoziția – vezi absențele fără precedent de la comemorarea incendiului din Colectiv sau de la ședința festivă a Parlamentului.

Integral pe G4media.roComentarii

ion Alt subiect mai inteligent - de politica, starea Tarii, majorarile la electr/gaze, scoala, job-urile, sanatatea, in Romania actuala, n-a gasit scribalaul din poza, decat "fasolea". Caci, individul este lipsit de har ziaristic si de bun-simt, prostovanul critica "fasolea", o leguma apreciata si consumata in Tarile civilizate, pt calitatile nutritive exceptionale. Hai, bai, du-te la furat....

2 decembrie 2021 9:01

Cristian Pantazi: sa sugem noi EURO-poolla & sa #REZISTAM! "certificati" "verde", cu OXIDUL de GRAFEN în vine si cu gându' la "inteligenta" artificiala si la bateri!

1 decembrie 2021 22:57

Deja se simte o crestere a IQ-ului national, cad vaxxinatii ca EURO-mustele. .

1 decembrie 2021 22:54

Deja se simte o crestere a IQ-ului national, au murit multi imbecili negationisti .

1 decembrie 2021 22:23

ciclop nimic nu ne mai mira " Romania esuata condusa de un presedinte ESUAT !!

1 decembrie 2021 19:18

ciclop nimic nu ne mai mira " Romania esuata condusa de un presedinte ESUAT !!

1 decembrie 2021 19:18

Fute repede un sobolan negationist! .

1 decembrie 2021 17:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.