Cred că nimic nu poate caracteriza statutul fluid al României de azi în trecerea sa mereu nehotărâtă către o nouă organizare în care să semene cu lumea civilizaţilor, decât decizia, cu adevărat simbolic-istorică-fără precedent, luată pentru desfăşurarea momentului solemn care marchează ziua de 1 Decembrie: Parada militară de la Arcul de Triumf.

Ocazie pentru ca, absolut firesc, populaţia să poată admira, chiar în format restrâns, forţa militară în care se investeşte atât de mult şi constant, obervând cu satisfacţie, de visu, diferitele maşinării care merg în ordine desăvârşită, odată urmate sau precedate de unităţile de soldaţi care, în virtutea tradiţiei, bat conştiincios pasul de de defilare, cu onor la Comandantul Suprem.

Normal.

Ceea ce mi se pare că iese complet din rgulile elementare ale jocului este modul, repet unic, în care este organizat evenimentul: doar accesul la tribuna oficială, acolo unde sunt grupaţi aleşii neamului, se face conform regulii generale impuse în acest moment, adică cu cu certificat verde sau urmând toate regulile binecunoscute de restricţie pentru adunări populare în aer liber. Restul, adică populaţia, oamenii de rând vaccinaţi dau nu, votanţii cum s-ar spune fără dorinţa de a jigni pe cineva, se văd admişi, "la liber" , oriunde în afara zonei selecte. Fără restricţii, fără controale.

Integral pe AdevărulComentarii

Aflarea in treaba D-le Unteanu, macar de Ziua Nationala puteai sa-ti menajezi fierea luand un colebil.Ma rog, daca nu-ti poti infrana instinctul de a zgaria hartia, atunci tine-ti un jurnal personal zilnic. Ce ai fi vrut, sa obligi cetatenii de pe tot parcursul traseului sa poarte certificate de vaccinare cand aveau spatiu suficient de distantare, ceeace nu era cazul celor de la tribuna?Daca nu ai fi caraghios , in acest caz, ai fi absurd.

1 decembrie 2021 14:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.